7 optiuni in loc de bataie

7 optiuni in loc de bataie
  calendar_month        
Cercetarile demonstreaza ca parintilor nu le place sa isi bata copiii cand acestia fac cate o greseala doar ca nu au alte optiuni sau nu cunosc alte cai de a-si disciplina copiii.

Iata 7 alegeri benefice in loc sa-ti pedepsesti fizic copilul:

1.Calmeaza-te. Daca esti furios si iti vine sa ii dai o palma copilului tau, iesi din incapere daca este posibil sau lasa pentru un moment situatia. Nu mai vorbi si linisteste-te.

Numara pana la 10 daca este nevoie, gandeste-te la altceva si incearca sa gasesti o solutie matura.

2.Ia-ti timp pentru tine. De obicei parintii devin foarte stresati atunci cand nu mai au timp pentru ei insisi, cand sunt stresati si fac din actiunile copiilor evenimente extrem de grave. Citeste, plimba-te, roaga-te si fii multumitoare pentru copiii tai.

3.Fii blanda dar ferma. Cele mai enervante situatii sunt acelea care se repeta desi i-ai mai tinut un discurs copilului tau pe aceasta tema. Poate a venit timpul sa nu te mai lasi manipulata si sa afirmi cu tarie conscecintele actiunilor lui.
4.Fa-ti copilul sa aleaga. De exemplu daca sunteti la masa si copilul se joaca cu mancarea ofera-i optiunea: termini de mancat sau pleci de la masa. Daca continua, respecta-ti cuvantul si trimite-l in camera lui.

5.Foloseste raspunsuri si consecinte logice. De exemplu, daca murdareste un peretem pune-l sa-l curete. Nu il invata cu totul de-a gata pentru ca va fi foarte greu sa il stapanesti mai tarziu.

6.Creaza-i optiunea de a-si repara greseala. Daca incalca cuvantul pe care ti l-a dat, nu te grabi sa il pedepsesti. Ofera-i optiunea de a compensa ce a facut rau cu un serviciu pentru tine: sa spele vase, sa plimbe cainele.

7.Informeaza-ti copilul. Discuta ca si cum ai vorbi cu un om mare, de ce exista consecinte, de ce esti suparata, de ce este gresit ce a facut...nu te astepta sa iti ghiceasca gandurile tie sau celorlalti din jur.

E doar un copil mic in lumea celor mari.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

DIETE
  • person

    "insemnari personale privind cele mai bune exercitii fitness."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right