Adolescent - parinte, mentine relatia

Adolescent - parinte, mentine relatia
  calendar_month   update 23 Iun 2003, ora: 21:43      
Perioada intre 12 si 18 ani este grea pentru odor, dar aproape tot atat de grea pentru parintii surprinsi, chiar daca au fost atenti. Adolescenta este o perioada de schimbari profunde care ii vor forma si vor stabili personalitatea. Bulversarea se cunoaste, in primul rand, la exterior: atat morfologia cat si aspectul lui se schimba.

Din aceasta cauza, imaginea pe care o transmite o infrunta, uneori, pe cea pe care o resimte in interior. El este, de asemenea, foarte dependent de opinia prietenilor sai.

In plus, el va trebui sa traiasca contradictiile vietii sale personale si sociale. Cel mai adesea, confruntarea intre visele sale si realitate se va transforma in tulburari afective, trecatoare din fericire. Cu toate acestea, perioada respectiva este bogata: acesta este momentul in care adolescentului ii devin accesibile, din punct de vedere intelectual, valorile abstracte, sociale si morale.


Comunicati!

Comunicarea este un schimb de informatii si emotii care permite confruntarea. Prin imbogatirea momentelor de comunicare, ne punem la adapost de o ruptura a dialogului. Aceasta cere priviri, ascultare si adaptabilitate din partea amandurora. Noi nu trebuie sa observam numai adolescentul, dar si sa ne analizam propriile reactii, sa incercam sa le intelegem pentru a incerca sa ni le controlam (manie, frustrare, oboseala...).

Tot atat de important este sa nu acceptam sau sa nu respingem sistematic cererile lui si sa lasam un spatiu de reflexie. Nu sunteti obligati sa ii raspundeti pe loc. Nu il agresati in mod regulat pentru a va descarca (daca a facut ceva ce nu va place); stapaniti-va intonatia vocii, atitudinea si privirea, deoarece toate acestea au o mare importanta pentru el.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

filmul Avatar sursa a depresiei
  • person

    "nu va luati dupa aparente.."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right