Atentie la paduchi !

Atentie la paduchi !
  calendar_month   update 22 Iun 2003, ora: 17:00      
Exista 3 feluri de paduchi: cei ce se gasesc pe firele de par, paduchii care se cuibaresc in imbracaminte si cei care stau in regiunea pubiana.

Primii se intalnesc mai ales la copiii de la 2 la 12 ani; paduchii din firele de par ale capului sunt intalniti in toate grupurile socio-economice, indiferent de tip si de culoare, fara nici o distinctie.

Nu sunt in nici un caz periculosi pentru sanatate; contactul direct, precum si schimbul de caciuli, piepteni si alte articole favorizeaza raspandirea lor.

Semnele

Mancarimea este primul semn al prezentei lor. E important ca parintii sa verifice, o data pe saptamana sau de mai multe ori capul copiilor lor, la lumina unei lampi destul de puternice sau cu o lupa.

Cu ce seamana paduchii?

Cu o dimensiune de 1 mm lungime si de culoare maronie, paduchii sunt dificil de observat. Lindinele (ouale) se gasesc foarte aproape de pielea capului si sunt foarte mici.

Imediat ce prezenta paduchilor e certa, vor trebui informate scoala, internatul, grupurile din care face parte cel afectat si parintii prietenilor.

Cercetarea tuturor membrilor familiei e necesara pentru a trata toate persoanele afectate.

Consultati medicul sau farmacistul pentru a alege un produs adecvat care va fi utilizat in tratament.

O dezinfectie a casei nu e necesara, dar fularele, caciulile, bonetele, articolele pentru par... vor trebui sa fie bine curatate si evitati sa le imprumutati.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Why q when k...
  • person

    "incearca sa fii un om mai bun... e asa placut..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right