Beneficiile inotului la bebelusi

Beneficiile inotului la bebelusi
  calendar_month        
Copiii nou nascuti au o afinitate deosebita fata de apa, aceasta le confera stabilitate si independenta completa chiar inainte ca acestia sa poata merge in patru labe.

Deoarece ne petrecem inainte de nastere aproximativ 9 luni intr-un mediu lichid, la cateva luni dupa nastere inca ne simtim confortabil in apa si nu simtim frica.

Ce este uimitor dupa nasterea bebelusului?


Un nou-nascut scufundat in apa isi va misca automat bratele si va evita sa respire in apa; aceste reflexe il vor impiedica sa se scufunde si sa-i patrunda apa in plamani.

Reflexul inotului dispare in primul an de viata daca nu este practicat acest sport.

Acesta este si motivul pentru care multi parinti aleg sa isi duca odorurile la cursuri de inot.Care sunt beneficiile pe termen lung sau scurt ale acestei activitati?

Pe langa faptul ca sunt entuziasmati, bebelusii care au frecventat aceste cursuri, s-au dovedit a fi mai vioi, mai harnici, mai sanatosi;

Exercitiile fizice obisnuite joaca un rol important si-i ajuta sa-si dezvolte capacitatea de a invata lucruri noi.

Cum alegem cursul de inot?

Apa din piscina ar trebui sa aiba temperatura de del putin 31 de grade Celsius pentru a fi confortabila unui bebelus.
Trebuie sa existe un indicator electronic atat al temperaturii cat si al momentului ultimei masuratori a compozitiei chimice a apei (de exemplu, a nivelului clorului).
Calificarea profesorului care tine cursul. Acesti profesori ar trebui sa aiba cel putin atestat de salvamar, un certificat oficial care sa le indice specializarea in cursuri pentru copii.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

TITLU
  • person

    "daca nu spui ce ai de spus, risti sa raspunzi la "cine esti tu?" cu "nimeni!""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right