Ce faci cand fata ta are o relatie nepotrivita?

Ce faci cand fata ta are o relatie nepotrivita?
  calendar_month        
Tii minte prima ta dragoste? Cum te gandeai doar la asta si credeai o sa fie alesul inimii tale? Hormonii adolescentei si dorinta de a fi in centrul atentiei fac ca aceste prime relatii sa fie foarte intense. Dar ce faci cand iti vezi copilul implicat intr-o asemenea relatie? Te-ai panica daca ai observa ca prietenul fetei tale devine posesiv si gelos iar ea nu reuseste sa ii faca fata?

Iata cateva raspunsuri ale unor mame trecute prin aceasta situatie. Te pot ajuta si pe tine in relatia cu fata ta.

"Am incercat sa ii demonstrez fetei mele ca prietenul ei se poarta urat cu ea. El este foarte gelos si se enerveaza din orice, mai ales atunci cand ea se uita la alt baiat. Am intrebat-o daca ar vrea scandaluri de genul acesta pentru tot restul vietii ei. Sau cand el ii spune cum sa se imbrace, ma duc la fetita mea si ii spun "Ce bine ca mie nu-mi spune nimeni cu ce sa ma imbrac!". Se simte foarte prost, sper ca va deschide ochii curand si se va desparti de el."

"Nu i-am interzis sa se intalneasca cu el, pentru ca stiu ca in felul acesta o voi indeparta. Am incercat sa il implic si pe prietenul ei in activitatile familiei - la masa, la padure, chiar si la un film. Asa puteam sa il observ mai indeaproape si vedeam cum se poarta cu fiica mea.""Daca ii interzici sa continue relatia cu un baiat, o vei determina sa fie mai incapatanata sa il pastreze si va comunica mai putin cu tine. Pe de alta parte, nu poti nici sa o lasi sa se descurce singura, pentru ca nu are experienta necesara. Parerea mea este ca cel mai bine este sa ii implici pe amandoi in cat mai multe activitati. Multi baieti se simt foarte nesiguri pe ei la varsta asta si isi formeaza idei gresite despre cum ar trebui sa se poarte un barbat.

In acelasi timp, trebuie sa vorbesti cu fiica ta si sa o determini sa isi puna cateva intrebari: ce vrea de la viata, ce scopuri are pe viitor. Pare foarte greu, dar trebuie sa gandeasca pentru ea si pentru viitorul ei. Tratand-o ca pe o persoana matura, ii va creste increderea in sine si se va simti responsabila pentru actiunile ei. Trebuie sa o sustii si sa o incurajezi sa ia cele mai bune decizii in cunostinta de cauza, nu dupa primul impuls."

"Eu am vorbit foarte serios cu fata mea. Am vrut sa aflu ce vrea ea cu adevarat si de ce are o relatie cu un baiat care nu o respecta. Am incurajat-o intotdeauna sa aiba incredere in ea, sa isi indeplineasca dorintele si sa aiba o minte deschisa. Tocmai de aceea am fost destul de socata cand am aflat ca prietenul ei se poarta prea posesiv cu ea.

Am sfatuit-o sa poarte o discutie rationala cu el si sa hotarasca ce e de facut. Daca nu vor ajunge la un consens, cel mai bine este sa se desparta de el."

Recomandari