Copiii invata mai usor o limba straina cu ajutorul muzicii

Copiii invata mai usor o limba straina cu ajutorul muzicii
  calendar_month        
Stiati ca de la o varsta frageda, copiii pot invata o limba straina precum ar invata limba materna, cu ajutorul muzicii?

Invatand o limba straina precum muzica

Cercetari neurologice recente ne spun ca atunci cand copiii canta si se misca pe muzica conexiunile lor cerebrale in formare sunt cu totul antrenate si stimulate. Nu este de mirare atunci, ca invatarea unei limbi este imbunatatita atunci cand copiii o fac pe ritmul muzicii.

Studiile arata ca, abilitatile unui copil de a bate din palme sau din picioare intr-un anume ritm sunt in directa legatura cu invatarea limbajului. De exemplu, a bate din pame sau din picioare pe ritmul unui cuvant necunoscut ii ajuta sa asimileze noul vocabular.

O alta conexiune intre limbaj si muzica este aceea ca ambele au legatura cu versurile si rima. Acestea il incurajeaza pe copil sa devina constient de cuvinte si de sonoritatea lor, ca o dezvoltare a abilitatilor lor literare.

Metoda Helen Doron

Metoda Helen Doron a fost dezvoltata si initiata de Helen Doron, lingvist si educator, in 1985. Aceasta metoda unica permite copiilor ca incepand cu varsta de trei luni sa invete engleza precum invata limba materna - prin ascultare repetata si incurajare.

Inspiratia lui Helen Doron pentru metoda a venit cand fiica ei de 4 ani a invatat sa cante la vioara cu ajutorul metodei Suzuki. Dr. Suzuki si-a numit metoda "abordarea limbii materne" pentru a invata muzica asa cum el ii invata pe copii sa cante la chitara ascultand muzica inainte de a citi notele.


Cursurile Helen Doron

Cursurile Helen Doron presupun programe create de experti, care folosesc muzica, miscare, jocuri sau activitati speciale. Acestea au fost dezvoltate pentru diverse varste ale copiilor - cei mai tineri cursanti pot avea trei luni, iar cei mai mari 18 ani.

Metoda se bazeaza pe modul in care copilul isi invata limba materna, prin ascultare repetata si incurajare continua. Aceasta modalitate de invatare este distractiva, naturala si cladeste increderea in sine, aducand efecte de durata in dezvoltarea personalitatii copilului, efecte care se pastreaza pe parcursul intregii vieti.

Pentru mai multe informatii www.helendoron.ro.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Frantura 28
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right