Copilul nu vrea sa poarte ochelarii: cum il ajuti?

Copilul nu vrea sa poarte ochelarii: cum il ajuti?
  calendar_month        
In fiecare zi aveti aceeasi discutie in casa: copilul nu vrea sa poarte ochelarii de vedere. De ce refuza si cum il incurajezi?

De ce copilul are probleme de vedere?

Inainte de a te intreba de ce copilul refuza sa poarte ochelarii, afla raspunsul la intrebarea de ce are probleme de vedere? Problemele de vedere pot aparea si din cauza unui psihic tulburat, de exemplu din cauza divortului parintilor. Daca afli cauza, poti intelege mai bine motivul refuzului de a purta ochelari.

Accepta ca ai un copil ochelarist

Problema numarul unu vine uneori din partea parintilor, care nu accepta ca juniorul sa poarte ochelari, si ii transmit si celui mic aceasta stare. De aceea copilul refuza sa si-i puna pe nas. Trebuie sa constientizezi ca purtarea ochelarilor de vedere nu este un handicap si acestia nu il uratesc. Daca parinti accepta, copilul este deja convins in proportie de 60% ca trebuie sa-i poarte.

Copiii rad de el la scoala: ce e de facut?

Una din cauzele frecvente ale refuzului copilului de a purta ochelarii este amploarea sicanarilor din partea colegilor. Daca vine acasa suparat, asculta-l si lasa-l sa planga, insoteste-l in tristetea sa. Explica-i ca ochelarii reprezinta o unealta amuzanta si utila pentru a vedea un tablou, un desen, pentru a scrie si citi.

Porti si tu ochelari? Fii un exemplu pentru copil!

Arata-i copilului cat iti pretuiesti ochelarii si cum ai grija de ei. Arata-i ca ai nevoie de ei si spune-i ca e o placere sa-i porti pe nas. Sterge-i frumos si aranjeaza-i in etui.

Copilul tau e frumos: spune-i asta!

Nu-i cere sa-si scoata ochelarii cand faceti poze, caci copilul va trage imediat concluzia ca nu-i sta bine cu ochelari. Fa-i complimente, spune-i ca-i scumpic cu ochelari, ca-i sta bine. Dar, atentie: copilul nu e prost! Daca nu crezi in ceea ce spui, el va simti. Arata-i ca si unele personaje din desene animate poarta ochelari si ca tot sunt iubite. Da-i-l exemplu pe Harry Potter. Daca ai o fetita, prezinta-i ochelarii ca pe niste accesorii de moda. Cumpara-i niste rame cu marca ei preferata, de exemplu Hello Kitty.


Autor: Nuage

Recomandari