Copilul tau este in siguranta?

Copilul tau este in siguranta?
  calendar_month        
Un sfert dintre accidentele care au loc la domiciliu implica de obicei copii mai mici de 4 ani, dar exista modalitati pentru a va face casa mai sigura.

Cea mai buna precautie este sa va supravegheati copilul. Cele mai mute accidente se intampla atunci cand copilul este obosit, ii este foame sau nu se simte bine sau cand sunteti ocupata sau ingrijorata. Riscurile sunt, de asemenea, mari atunci cand nu sunteti acasa. Cand cumparati lucruri pentru copil, asigurati-va ca acestea sunt sigure si nu pune in pericol copilul.

Siguranta in casa

Totii copii sunt expusi la accidente, deoarece dorinta lor de a explora si a experimenta este mult mai mare decat capacitatea de previziune. Multe accidente pot fi prevenite cu usurinta daca va asigurati ca nu se poate rani singur. Totusi, a-l tine in siguranta nu inseamna sa-i restrangeti activitatile, ci doar sa va asigurati ca "lumea" sa este sigura si se poate juca linistit.


Bucataria, este plina de pericole potentiale pentru un copil si acestea devin si mai mari atunci cand sunteti ocupata. Tineti-l la distanta de zona in care gatiti - sunt ideale, pentru a-i da o ocupatie, un balansoar sau un creion. Nu uitati ca ceainicul si alte oale se mentin fierbinti mult timp. In timpul meselor, puneti mancarea calda in centrul mesei, ca sa nu o poata apuca. Nu utilizati fata de masa, deoarece poate aluneca, iar lucrurile calde puse pe ea se pot rasturna peste el.


Cum puteti preveni accidentele din bucatarie?

Depozitati sacii de polietlena si invelitorile de plastic intr-un loc unde copilul nu poate ajunge;

Tineti obiectele ascutite din bucatarie intr-un sertar ce nu poate fi deschis de copil;

Impingeti bauturile calde pe partea dinspre parete a suprafetelor;

Fixati o inchizatoare speciala pe usa frigiderului sau congelatorului;

Dormitorul

Bebelusul va petrece mult timp in dormitor, asa ca transformati-l intr-un loc sigur. Nu-i puneti o perna in patut inainte de a implini 2 ani si nu folositi folii de plastic nefixate, pentru a inveli salteaua. Nu-i legati jucariile de patut cu sfori - s-ar putea infasura in jurul gatului. Tineti jucariile mari in afara patului, s-ar putea catara pe ele, si nu atarnati jucarii de-a latul patutului atunci cand incepe sa stea in picioare. Jucariile lui trebuie sa aiba margini sau capete ascutite si nu ar trebui sa fie atat de mici incat sa le poata inghiti.

Baia

93441.jpg

Nu lasati niciodata un copil mai mic de 4 ani singur in cada sau in baie daca este plina cada. Folositi un covoras de baie care nu aluneca. Verificati temperatura apei inainte de a-l baga pe copil.

Alte accidente care pot aparea in baie pot fi usor prevenite:

Tineti toate medicamentele intr-un dulap cu incuietoare sau cu un sistem de fixare ce nu poate fi deschis de copii;

Aparatele de ras si cosmeticele trebuie puse in locuri la care nu are acces;

Acoperiti cu prosoape caloriferele fierbinti;

Tineti detergentii si peria de closet intr-un dulap incuiat.

Daca aveti o cabina de dus cu pereti de sticla, inlocuiti-o cu perdea.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blogul catarhic
  • person

    "despre emy"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right