Cu copiii pe plaja

Cu copiii pe plaja
  calendar_month        
Aflandu-te in timpul verii pe plaja cu un copil mic, nu te vei odihni asa cum iti doresti. In loc sa alergi dupa copil, sa il certi ca sta prea mult in apa sau s-a indepartat prea mult de voi, mai bine joaca-te cu el.

Cel mai simplu lucru pe care il puteti face este sa va jucati in nisip. Copiii prefera nisipul fiindca pot construi usor castele si diferite lucruri. Nisiul de pe plaja produce si mai mare entuziasm copiilor: "cata apa si cat nisip in jur, ura!", decat cel din parcul pentru copii.Copiilor, jucandu-se in nisip, le place sa isi bage manutele, piciorusele si jucariile in nisip. La un an si jumatate copilasul inca nu poate sa modeleze ceva din nisip, de aceea trebuie sa ii ajutati voi.

Vazand cum si ce faceti din nisip, copilul va incerca sa faca si el acelasi lucru. Dar cea mai interesanta si distractiva ocupatie a copiilor este sa darame ce s-a construit din nisip.

93436.jpg

Se poate arata copilului, cum este nisipul cand este uscat si cum este ud, si ce se poate face cu fiecare. Jucandu-va cu copii in nisip, este necesar sa le aratati cum pot sa umple galetusele sau diferite recipiente cu nisip, cum pot sa il tapeze cu o lopatica sau o lingurita, sa sape cu ele in nisp, etc. In timpul ce va jucati cu el vorbiti-i si explicati-i fiecare pas.

Copii sunt foarte entuazismati sa deseneze sau sa aranjeze pietricele si scoici in nisip. Puteti sa redati impreuna figuri geometrice sau sa desenati diferite animalute si sa ii lasati pe copii sa ghiceasca ce ati desenat.

Pentru copii mai mari va fi mai interesant sa aiba activitati si jocuri sportive. Jocuri cu mingea sau cu farfuria zburatoare vor fi foarte atractive pentru ei. Daca va permite adancimea apei puteti sa va jucati in apa, astfel se vor intari piciorele copiilor si ale voastre, fiindca este mai greu de alergat prin apa decat pe uscat.

Daca petreceti vacanta in grup, cu mai multe familii si aveti mai multi copii, puteti organiza diferite concursuri, avand in vedere varsta lor. Pentru copii mai mari starturile vesele de a alerga pe plaja vor fi foarte interesante si memorabile.

Pentru jocurile in apa este necesar ca copii mici sa poarte veste plutitoare. Nu uitati sa procurati pentru copii diferite mingi si jucarii de apa, galetusa cu lopatele cu care puteti sa inventati o multime de jocuri interesante.

Cand copilul s-a saturat sa se scalde si a obosit sa alerge, trebuie sa stea un pic ca sa se incalzeasca sau sa se odihneasca. In acest timp puteti initia jocuri de formare sau ghicind cuvinte, care le va dezvolta vocabularul si puteti sa-i corectati exprimarea verbala.

Orice joc, pe care il vei alege pentru copilul tau - nu uita sa il protejezi de razele solare. Din timp sa procurati creme si lotiuni pentru soare, ca sa nu se arda. Si mai ales sa aveti grija sa nu se indeparteze de voi, atat pe plaja cat si in apa.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Rochie de seara Faviana
  • person

    "everyday is a special occasion... dress for it !"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right