De ce sa alegi scoala de vara

De ce sa alegi scoala de vara
  calendar_month        
Scoala de vara obisnuia sa fie asociata numai cu remedierea.

Un copil in scoala de vara insemna ca avea dificultati academice, si avea nevoie de ore suplimentare pe timpul vacantei pentru a-si prinde colegii din urma.

Dar acum lucrurile s-au schimbat.

Un numar din ce in ce mai mare de parinti isi trimit copiii la scoala de vara (sau folosesc un tutore pe timpul vacantei) pentru a-si ajuta copiii sa nu piarda din vedere ceea ce au invatat, pe parcursul lungilor luni de vara, sa isi lamureasca anumite concepte pe care nu le-au inteles suficient de bine la scoala, sau pentru a castiga un avantaj educational pentru anul scolar ce urmeaza.

In timp ce in trecut scoala de vara era considerata o "pedeapsa" de catre copii, acum, cu o instructie de specialitate crescuta, o relatie student-profesor mai relaxata, un numar mai mic de elevi pe clasa si un stil imbunatatit de predare-invatare, scoala de vara a inceput sa fie privita de copii drept "cool".

De ce sa iei in considerare scoala de vara?Scoala de vara ajuta creierul sa se mentina treaz, si sa stocheze mai bine subiectele invatate in anul scolar. Din moment ce scoala este o piatra de temelie in care fiecare an pune bazele pentru acumularea unor noi cunostinte in anul urmator, uitarea anumitor lucruri esentiale pe timpul verii este o adevarata problema pentru multi profesori la inceputul fiecarui nou an scolar.

Din moment ce numarul de elevi pe clsa este mult mai mic, sau chiar de unu-la-unu, studentii beneficiaza de instruire de calitate cu mai putine elemente perturbatoare.

Instruirea centrata pe problema, le permite elevilor sa beneficieze de ajutorul profesorului exact acolo unde au mai mare nevoie.

Elevii cu o stima de sine scazuta sau cu ingrijorari academice beneficiaza foarte mult de pe urma scolii de vara. Desi carnetele lor de note ar putea fi pline de 10, se pot simti tematori in fata unor noi concepte ce trebuie invatate, sau ingrijorati ca nu vor putea parcurge materia la fel de repede precum colegii lor.

Scoala de vara este o unealta grozava pentru construirea auto-increderii, deoarece un student care incepe o clasa unde va invata fractiile, spre exemplu, va incepe acel an scolar avand deja conceptele de baza pentru o mai buna intelegere a programei scolare si rezultate academice mai bune.

Recomandari