De unde vin si unde pleaca prietenii?

De unde vin si unde pleaca prietenii?
  calendar_month        
Prieten este acea persoana de care cineva este legat printr-o afectiune deosebita, bazata pe incredere si stima reciproca, pe idei sau principiii comune.

Asta este tot ce iti va spune un dictionar despre un "prieten", dar viata ne spune mult mai multe.

Viata ne invata cum sa ne dam seama cand cineva ne este cu adevarat prieten, cum sa ne comportam noi insine ca prieteni adevarati.

Cu cativa ani in urma am cunoscut o fata pe care desi eu am placut-o de la inceput, pentru ca ea sa ma placa pe mine a fost nevoie de mai mult timp.

S-a intamplat poate dintr-o coincidenta sa devenim apropiate, prietena ei cea mai buna nu era in oras in vacanta aceea, iar noi ne petreceam din ce in ce mai mult timp impreuna. Nu mai tin minte cum s-au intamplat toate, dar stiu ca ajunsesem de nedespartit.

Prietenia mea cu ea nu s-a incheiat nici acum, cand amandoua ne apropiem de maturitate. Lucrurile insa s-au schimbat foarte mult intre noi : vorbim si ne vedem mai rar; nu mai stim mereu tot ce se petrece cu cealalta si poate lipsim la unele evenimente importante din viata celeilalte.

Lipsa de timp, de lucruri in comun si uneori si de interes, aparitia unor persoane care sa ne schimbe prioritatile; toate aceste duc, cu timpul, la intreruperea unei relatii. Dar daca relatia este destul de bine "legata" intreruperea nu inseamna si oprirea sau stergerea a tot ce a fost.

Prietenii vin de pretutindeni sau de nicaieri. Prietenii nu apar pe neasteptate pentru ca o prietenie adevarata necesita timp si trecerea prin multe incercari ca ea sa se fortifice si sa reziste cat mai mult si mai bine. Un prienten adevarat intr-o viata este o adevarata comoara.

Dar cum stim atunci cand l-am gasit pe acel prieten adevarat?

Nu stim. Tot ce putem sa facem este sa banuim dar numai timpul ne-o poate arata sigur.
Adevaratii prieteni nu pleaca niciodata.

Ei sunt aceia care ne raman alaturi ori ce ar fi.
Aceasta este diferenta intre prieten si amic, coleg sau cunostinta. Toti acestia din urma pot pleca oricand.

De unde vin si unde pleaca prietenii? Nu stim inca un raspuns pentru acesta intrebare si poate nici nu este atat de important.

Poate nu conteaza ce e inainte si ce e dupa o prietenie, dar cu siguranta conteaza ca atunci cand ea exista cu adevarat sa avem grija de ea pentru ca este unul dintre cele mai de pret lucruri din viata noastra.

Recomandari