Drogurile - un pericol pentru copilul tau?

Drogurile - un pericol pentru copilul tau?
  calendar_month        
Din pacate, in ziua de azi, drogurile se intalnesc la tot pasul - in cercurile de prieteni, in parcuri, cluburi, chiar si la scoala.

Consumul de droguri poate reprezenta un pericol pentru un adolescent daca acesta nu este constient de efectele negative pe care drogurile le pot avea asupra lui.

Incurajarea copilului tau de a evita drogurile, alcoolul si tutunul, trebuie sa inceapa devreme. Insa ai grija si la exemplul pe care i-l oferi tu.

Apropie-te de copilul tau

Incepe-ti misiunea construind legaturi stranse de incredere si afectiune cu copilul tau, invatandu-l(o) sa ia decizii cu incredere.

Discuta cu el si invata-l abilitatile necesare rezolvarii problemelor de timpuriu, si intareste-i stima de sine ori de cate ori poti.

Explica-i cum anumite lucruri pot fi "rele" sau "bune" pentru corp: mentioneaza mancaruri preferate care sunt sanatoase, precum si substante care se gasesc prin casa, care nu sunt.

Explica-i ca medicamentele prescrise de doctor pot ajuta persoanele care au nevoie de ele, dar le pot face rau altora.Explica-i ce sunt drogurile, alcoolul si tutunul

Explica-i copilului tau ce sunt alcoolul, tutunul si drogurile. Discuta despre cum acestea pot interfera cu modul in care corpul lucreaza si pot provoca riscuri pentru sanatate ce pot dura toata viata. Introdu ideea dependentei: consumul de droguri este un obicei foarte rau care este dificil de oprit.

Impreuna cu el (ea), imaginati-va scenarii posibile in care prietenii ii ofera droguri, si repetati raspunsuri sau scuze posibile. Incearca sa cunosti prietenii copiiilor tai, interesele lor si familiile din care provin.

Ajuta-l sa distinga miturile de realitate

Ajuta-ti copilul sa distinga miturile drogurilor de realitate, spre exemplu acela ca marihuana nu este nociva deoarece provine de la o planta si este totul natural. Esxplica-i ca nu tot ceea ce este natural este si benefic pentru corp, de exemplu, cum te poti otravi cu ciuperci sau cum te ustura atunci cand atingi o urzica.

Sustine-ti si incurajeaza-ti copilul ori de cate ori poti, mai ales atunci cand observi ca face decizii care sunt foarte bune pentru corpul lui sau ei.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

....................
  • person

    "a￯n incona￯tient, nimic nu ia sfa￯ra￯it, nimic nu trece, nimic nu se uita￯."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right