Educa-ti copilul in spirit eco - 8 idei

Educa-ti copilul in spirit eco - 8 idei
  calendar_month        
Facandu-i cunoscuta lumea naturala copilului tau vei face cel mai mare bine pe care il poate face un parinte pentru copilul sau.

Il vei invata s-o protejeze, in felul acesta isi va dezvolta creativitatea, va iubi animalele si isi va dezvolta o latura blanda fata de oameni, unde mai pui ca daca esti credincios in acest fel il poti invata despre divinitate.

Majoritatea activitatilor pe care ti le propunem pot avea loc in curtea personala, la vecini sau in vacante.

1. Lasa-l sa se joace in nisip sau namol. Fa-i un loc separat in curte unde sa se poata juca cat vrea indiferent daca se murdareste. Ca distractia sa fie mai mare cumpara-i forme, galetuse de apa si masinute ca sa construiasca mai tarziu drumuri. Daca la inceput cel mic ezita sa se murdareasca, nu te da inapoi de la a-i arata cum se face, puteti avea un timp de exceptie impreuna.

2. Construiti o casa in copac. Daca este prea mult, atunci construiti pe pamant o casuta din crengi si acoperita cu frunze, confectionati cat mai multe utilitati din elemente naturale.

3. Du-l in vizita la un muzeu in aer liber sau la gradina botanica. Ia-ti timp sa-i raspunzi la toate intrebarile pe care le are.4. Invata-l sa-si alcatuiasca un ierbar in care sa puna toate plantele din calatoriile pe care le intreprindeti. Ca o mica colectie, pasiunea copilului pentru natura se va dezvolta uimitor.

5. Gasiti impreuna poteci secrete. Mergeti in afara orasului unde locuiti si cautati cai secrete de a ajunge in locul dorit, faceti din el un mic explorator.

6. Cresteti flori sau ocupati-va de gradinarit. O gradinita mica pe marimea lui il va incanta la maxim.Daca pe fetite le va incanta cresterea unor flori deosebite, baietii s-ar putea sa fie mai practici si sa isi doreasca sa planteze cartofi, un pom sau castraveti. Contribuiti la aceasta mica actiune.

7. Transformati copacii din zona in prieteni apropiati ai copilului. Rugati-l pe cel mic sa-si aleaga copacul favorit, legati o panglica in jurul lui. Cand invata sa citeasca, incurajati-l sa tina un jurnal al copacului, sa invete cat mai multe despre felul de viata al acestuia si despre originile lui.

8. Mergeti in zonele rurale si culegeti capsuni, struguri sau floarea soarelui. In acest fel cel mic va invata care este originea alimentelor si va deveni tot mai dornic sa traiasca un stil de viata cat mai natural.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right