Fascinatia body-piercing-ului la adolescenti (I)

Fascinatia body-piercing-ului la adolescenti (I)
  calendar_month        
Esti socata ca adolescenta ta tocmai ti-a spus aseara ca isi va face un "pierce" in spranceana, iar la vara inca unul in buric?

Ai senzatia ca o mare nenorocire s-a abatut asupra ta si ca iti pierzi copilul in favoarea anturajului? Calmeaza-te, nu este cazul. Faptul ca ti-a spus inainte de a trece la fapte inseamna multe, si in primul rand incredere in tine ca parinte care stie sa asculte.

Asa ca nu e cazul sa treci la represalii. Mai bine informeaza-te in ce costa exact procedura, de ce vrea sa isi faca pierce-ul si apoi luati deciziile corecte. Impreuna.


Ce este body-piercingul mai exact?
Ei bine, reprezinta exact sintagma prin care se traduce. Adica inteparea diferitelor parti ale corpului cu un ac si introducerea in zonele "lucrate" de diferite bijuterii metalice.

Cele mai populare zone ale corpului pentru pierce, printre adolescenti, sunt: narile, spranceana, urechea, limba si buricul.

In ce consta mai exact procedura in sine?
Locul ales pentru pierce se dezinfecteaza prealabil cu o solutie anti germicida. Pentru eliminarea tutror bacteriilor existente pe suyprafata ce urmeaza a fi lucrata. Astfel se elimina o parte din pericolul infectiilor ulterioare.

Exceptie ca zona face doar limba, unde mediul umed impiedica acest procedeu.

Locul ales se inteapa cu un ac special, de grosime medie, sterilizat in prealabil. Imediat dupa perforarea zonei, se introduce bijuteria aleasa, si ea sterilizata inainte si confectionata dintr-un material anti alergic.

Zona perforata se tamponeaza usor cu solutii antiseptice si cicatrizante si in functie de pozitionarea ei pe corp, se acopera sau nu cu o compresa sterila.

In ce zona a corpului vrea body-pierce-ul?
Unele zone sunt mai sensibile ca altele cand vine vorba de perforat si atasat obiecte metalice la ele. La fel si din punctual de vedere al infectarii ulterioare a zonei.

Astfel, limba este o zona foarte delicata cand vine vorba de piercing. Fiind in permanenta umeda, se va vindeca cel mai greu si va fi ceva mai dureroasa cand va trebui sa te alimentezi. Plus ca contactul cu alimentele creste considerabil riscul unor infectii.

Ah, si inca ceva. Daca pierce-ul este rotund si destul de mare, in timp, va lovi permanent dintii si va contribui, incet, incet , la aparitia fisurilor in smaltul acestora.

In cazul persoanelor alergice, situatia devine si mai complicata. Organismul poate declansa reactii de respingere a bijuteriei inserate, reactii destul de severe, uneori materializate si in socuri anafilactice. Asa ca testele alergologice inainte sunt absolut obligatorii.

Autor: Tashulina

Recomandari

Newsletter Ele.ro

dragostea de dincolo de zid
  • person

    "cheia spre fericire este sa iti doresti ce poti obtine..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right