Infertilitate: combate-o prin alimentatie!

Infertilitate: combate-o prin alimentatie!
  calendar_month        
Aproximativ 15% din cupluri consulta medicul deoarece nu reusesc sa aiba copii. Insa uneori e de ajuns ca partenerii sa adopte o alimentatie specifica pentru a scapa de infertilitate. Descopera cateva sfaturi dietetice care te vor ajuta sa combati infertilitatea si sa faci repede un bebe!

5 reguli de alimentatie pentru imbunatatirea fertilitatii

Regula 1: Privilegiaza consumul de alimente cu indice glicemic scazut, caci fertilitatea inseamna insulino-sensibilitate. Consuma deci ciocolata neagra, cereale integrale, legume uscate si fructe rosii.

Regula 2: Veste buna: grasimea favorizeaza fertilitatea! Consuma grasimi polinesaturate si amelioreaza raportul omega-3 si omega-6 prin consum de ulei de rapita si peste gras.

Regula 3: Consumul de legume uscate (linte, mazare, fasole) ajuta la lupta contra supraponderabilitatii si amelioreaza deci fertilitatea.

Regula 4: Prefera lactatele din lapte integral in locul iaurturilor dietetice. Lactatele grase ofera o oarecare protectie contra infertilitatii ovulatorii.

Regula 5: Consumul de vitamina B9 (acid folic) scade riscul de prematuritate.

DHEA contra infertilitatii?

"Hormonul tineretii", DHEA, poate avea o influenta pozitiva majora asupra femeilor cu probleme de fertilitate.

Potrivit unui studiu condus de Prof. Adrian Shulman de la facultatea de medicina Sackler din Tel Aviv, Israel, un tratament de infertilitate completat prin administrarea de DHEA mareste de 3 ori sansele de a avea un copil. Studiul a fost publicat recent in revista Asociatiei Israeliene a Fertilitatii, Ayala.

Nu numai ca cercetatorii au observat ca femeile tratate cu DHEA aveau mai multe sanse sa ramana insarcinate, insa, in plus, sarcina si nasterea se petreceau in cele mai bune conditii.

Desi efectele DHEA asupra fertilitatii par sa fie dovedite, Prof. Shulman nu poate explica deocamdata mecanismul de actiune al acestui hormon.

Recomandari