Nunta - Vise de adolescente

Nunta - Vise de adolescente
  calendar_month        
Ne plimbam prin oras intr-o zi, toate 5.

Zambarete, dragute si visatoare. Trecand pe langa o vitrina alba ne-am oprit toate si tot felul de povesti, idei si vise ne-au aparut in minte.

Delia stie deja cine e ursitul, stie ce model de rochie o sa aiba si se gandeste deja la invitati. Raluca viseaza la un barbat puternic si inalt care sa vina sa o fure din lumea asta si sa o duca in basme, undeva departe de toti si de toate, unde sa fie doar ei doi.

Cosmina si-ar dori sa fie un anumit baiat dar i se pare cam departe visul asta asa ca se rezuma sa se gandesaca la o petrecere cu mult fast.

Irina e sigura ca o sa fie cine stie numai ea ca este si acum. O sa aiba o rochie, stie ea cum, si petrecerea e deja organizata.

Iar eu... Mi-e teama sa visez. Stiu cum as vrea sa fie rochia , stiu unde mi-ar placea sa fie si cu cati invitati... dar oare cine o sa fie langa mine? Cine o sa ma tina de mana si cine o sa ma sarute in fata altarului? Cine, cine, cine?

V-ati gandit si voi vreodata la acea zi mare, mare- mare... din viata oricarei fete? V-ati facut vreodata planuri sau vi se pare ceva mult prea indepartat?

Nunta... poate nu stim noi toate ce inseamna o nunta...

Frumoasa rochie alba, sau mai nou, in cine stie ce nuante si culori; florile si buchetul aruncat; juramintele din biserica; felicitarile, cadourile, oaspetii; dansul cu "el" ; discursul tatalui ; lacrimile mamei...

Nu prea ne gandim ca e scump sa organizezi, ca e greu sa pui totul la punct, sa nu uiti de fiecare invitatie si multe altele de care degeaba m-as preface ca stiu... pentru ca nu-i asa.

Stiu doar ca apare in visele noastre cu mult inainte sa vina momentul respectiv.

Plangem si ne strofocam pentru atatia baieti si tot speram ca am dat de "ursitul". Ne mintim si ne amagim ca stim ce vrem sau poate chiar stim... pana se intampla ceva si schimba totul. Uneori visele se implinesc, alteori pica... si apar unele noi.

Astazi voi scrie pe o foaie de hartie visele mele de ...astazi.
Peste ani... nunta mea vreau sa fie ca-n visele cele mai indepartate... visele unei adolescente...

Recomandari