Pericole frecvente la plaja pentru copii

Pericole frecvente la plaja pentru copii
  calendar_month        
Pericolele de la plaja dau batai mari de cap parintilor, care nu stiu ce sa mai faca pentru a tine copilul in siguranta.

Si au de ce sa isi faca griji, pentru ca exista o multime de riscuri asociate cu distractia la plaja: taieturi in scoici, muscaturi de meduze, conjunctivita, arsuri, insolatie si chiar inec. Evita pericolele prin supraveghere vigilenta si masuri de protectie adecvate!

Insolatia si arsurile pielii

Primul pericol care il paste este insolatia si arsurile solare. De aceea, este important sa asiguri protectia lui folosind lotiuni de protectie, sapca si ochelari de soare. Nu tine copilul la soare in intervalul in care ultravioletele sunt puternice pentru a evita aceste probleme.

Conjunctivita

Este o boala contagioasa care se transmite cu usurinta prin contact cu apa infectata. Cele mai multe cazuri apar vara dupa ce copiii fac baie in piscina sau in mare.

Muscaturi de meduze si taieturi in scoici

Taieturile in scoici sunt frecvente, dar nici muscaturile meduzelor nu sunt de neglijat. Miscaturile acestora sunt dureroase si pot determina aparitia socului anafilactic - o reactie alergica severa care ii poate pune in pericol viata.

Inec

Unul dintre cele mai mari pericole este inecul. Daca sunt lasati nesupravegheati in apa, riscul este foarte mare. Curentii mari pot fi foarte puternice si pot trage copilul la fund.

Rapire sau ratacire

Aglomeratia de pe plaja poate fi extrem de periculoasa, pentru ca micutul se poate pierde in multimea de oameni. Iar urmarile pot fi foarte grave. Poate fi rapit, violat, agresat si se poate chiar ineca.


Autor: Maria Ionescu

Recomandari