Personalitatea copilului in functie de materia preferata la scoala

Personalitatea copilului in functie de materia preferata la scoala
  calendar_month        
Spune-mi materia preferata a copilului, ca sa-ti spun ce personalitate are! Cam asa par sa strige sus si tare psihologii, care sunt de parere ca materia de scoala spre care inclina cel mai mult copilul tau "spune" multe despre firea sau felul lui de a fi!

Cunoaste-ti mai bine copilul si invata sa il educi corespunzator prin prisma interesului pe care il acorda unui anumit domeniu de la scoala!

Muzica

Muzica este materia preferata a prichindelului tau? Nu doar ca se intereseaza cum sa o aprofundeze, dar este pasionat si sa citeasca si sa analizeze mai multe instrumente muzicale, ba chiar vrea sa cante la unul?

Copilul tau are o imaginatie bogata si reuseste sa "impace" gandirea logica cu creativitatea, sa le armonizeze, ceea ce putini copii pot. Este cel mai benefic si de dorit mod de gandire, deoarece este echilibrat.

Este important sa adopti un stil de invatare bazat pe inteligenta muzicala in educatia copilului. Acest lucru inseamna ca micutul tau va retine cele mai multe informatii si va putea invata cel mai bine, daca sunt folosite tehnici si metode specifice, care sunt "puse" pe note muzicale.

Matematica

Copilul tau se pricepe la calcule si numere? Inseamna ca este un copil pragmatic, calculat si cu o capacitate foarte mare a rezolva probleme si dileme.

Gandeste practic, cauta intotdeauna mai multe solutii la probleme si nu se lasa batut pana nu epuizeaza toate variantele unei probleme, in vederea gasirii celei mai bune rezolvari.

Se bazeaza mai putin pe intuitie sau creativitate, deoarece este adeptul gandirii stiintifice. Pentru el, exista doar faptele concrete si atat.

Stiinte sociale

Copilul care dezvolta o pasiune din stiintele sociale este o fire sensibila, dar cu o curiozitate nemasurata.

Copilul curios din fire doresste intotdeauna sa exploateze si sa descopere lucruri noi din istorie, geografie si alte culturi si sa le aprofundeze atat la scoala, cat si in afara ei.

Literatura romana

Poate ca inca nu stii, dar ai dat nastere unui nou geniu literar! Copilul care adora sa citeasca, sa compuna eseuri, poezii si sa comenteze pe marginea unor creatii literare are o creativitate debordanta, iar imaginatia este cel mai mare atu al lui.

Chiar daca nu va deveni scriitor sau vreun viitor Eminescu, micutul tau are toate sansele sa devina jurnalist, eseist, copywriter sau sa activeze in locuri de munca unde sa-si puna in valoare cretivitatea.

Desen

Micutul tau pare mai interesat de desen decat de oricare alta materie? Pare foarte priceput in manuirea creionului si hartiei, dar si a acuarelelor?

Copilul tau este un spirit artistic, sensibil, dominat de creativitate si imaginatie. Se emotioenaza cu usurinta si este o fire optimista, pozitiva, vede partile bune, "frumosul" in toate lucrurile pe langa care trece.

Incurajeaza-i abilitatile artistice, ajutandu-l sa experimenteze si mai multe zone artistice si punandu-i la dispozitie instrumente, cursuri si alte lucruri care-l pot ajuta sa-si cultive talentul.

Sport

Sa nu crezi ca daca micutul tau se orienteaza mai mult catre sport, inseamna ca este mai putin inteligent.

Dimpotriva, sa fii un bun sportiv inseamna sa ai tarie de caracter, creativitate, atitudine, curaj, spirit de echipa. Sunt multe lectii de viata pe care cel mic le poate invata din sport si care ii pot conduce pasii spre succes in viata.Copilul care prefera sporturile adora competitia si are abilitati de lider. Doreste mereu sa-si depaseasca performantele, fiind un bun exemplu de vointa sau motivatie.


Autor: Daniela Ganciu

Sursa: Foto: bizchicks.org

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Interpretari
  • person

    "despre emy"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right