Poveste de Pasti

Poveste de Pasti
  calendar_month        
"Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat Si-a dat singurul Sau Fiu, pentru ca cel ce crede in El sa nu piara, ci sa aiba o viata vesnica."

Se spune ca ostasii L-au adus pe Iisus in curtea palatului si au adunat ceata soldatilor. L-au dezbracat de hainele Lui si L-au imbracat cu o haina stacojie.

Au impletit o cununa de spini, pe care I-au pus-o pe cap, si in mana dreapta I-au pus o trestie. Apoi au ingenunchiat inaintea Lui, zicandu-I: "Plecaciune, Imparatul Iudeilor!". Dupa ce L-au batjocorit astfel, L-au dezbracat de haina stacojie si L-au dus sa-L rastigneasca.

Dupa ce L-au rastignit, I-au impartit hainele intre ei, tragand la sorti.

Era cam pe la ceasul al saselea si deodata s-a facut intuneric peste tot pamantul, pana la ceasul al noualea. Si Soarele s-a intunecat, iar catapeteasma Templului s-a rupt in doua.

Iisus a strigat tare: "Tata, Imi incredintez sufletul in mainile Tale!". Si cand a zis aceste vorbe, Si-a dat duhul. Cand a vazut ce s-a intamplat, sutasul a slavit pe Dumnezeu zicand: "Cu adevarat, omul acesta era neprihanit!".Spre seara, a venit un om bogat din Arimateea, numit Iosif, care era si el un ucenic al lui Iisus. El s-a dus la Pilat si i-a cerut trupul lui Iisus. Pilat a poruncit sa i-L dea.

Iosif a luat trupul, l-a infasurat intr-o panza curata de in si L-a pus intr-un mormant nou, sapat in stanca. Apoi a pravalit o piatra mare la usa mormantului si a plecat.

La sfarsitul Sabatului, cand incepea sa se lumineze inspre ziua dintai a saptamanii, Maria Magdalena si cealalta Marie au venit la mormant.

Si iata s-a produs un mare cutremur de pamant, caci un inger al Domnului s-a pogorat din cer, a venit si a pravalit piatra de la usa mormantului si s-a asezat pe ea. Infatisarea lui era ca fulgerul si imbracamintea lui alba ca zapada.

Strajerii au tremurat de frica lui si au ramas impietriti. Dar ingerul a cuvantat catre femei:

"Nu va temeti, stiu ca voi il cautati pe Iisus, care a fost rastignit. Nu este aici; a inviat, dupa cum zisese. Veniti de vedeti locul unde zacea Domnul; si duceti-va repede de spuneti ucenicilor Lui ca a inviat din morti. El merge inaintea voastra in Galileea; acolo Il veti vedea. Iata ca v-am spus lucrul acesta".

Ele s-au indepartat repede de mormant, cu teama si cu mare bucurie si au alergat sa dea de veste ucenicilor Lui. Dar Iisus le-a intampinat si le-a zis: "Bucurati-va!". Ele s-au apropiat sa-I cuprinda picioarele si s-au inchinat.

Aceasta este Povestea Pastilor, asa cum este ea prezentata in Scriptura de catre Sf. Matei, Sf. Marcu, Sf. Luca si Sf. Ioan.

Sursa: povestiri.info

Recomandari

Newsletter Ele.ro

doua usi intre noi
  • person

    ""meritam ceva mai bun""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right