Scoala - unde pandesc microbii?

Scoala - unde pandesc microbii?
  calendar_month        
Copiii tai sunt pregatiti sa plece la scoala? Nu uita sa le pui servetele si gel antibacterian in ghiozdan! La scoala , microbii ii pandesc la orice pas!

Copiii si microbii sunt practic sinonime. Noroc ca cei mici sunt de obicei destul de rezistenti. Dar nu strica niciodata sa iei masuri de precautie. Primul pas e sa stii unde se ascund bacteriile si sa-i avertizezi pe copii.

In ghiozdan

Ghiozdanele sunt adaposturi pentru microbi atat pe dinafara, cat si pe dinauntru. Daca laptele s-a varsat sau s-a scurs niste zeama dintr-un sandvis, contaminarea se produce. In plus, ghiozdanele sunt adesea aruncate de copii in cele mai murdare locuri, pe jos, iar apoi le aduc acasa si le pun pe masa din bucatarie. Invata-ti copiii sa se stearga pe maini cu un servetel antibacterian inainte sa manance si spala-le periodic ghiozdanele.

In laboratorul IT

Naparlim milioane de celule epiteliale moarte in fiecare zi, deci iti dai seama cate pot fi depuse pe o tastatura! Copiii care impart aceeasi tastatura cu altii ar trebui sa evite sa-si atinga fata si ochii si sa se spele imediat pe maini cu apa si sapun dupa ce ies de la ora de IT.

Piscina scolii

Daca scoala are piscina, aceasta poate fi un loc numai bun pentru dezvoltarea microbilor daca pH-ul apei nu este cel potrivit. Spala costumele de baie ale copiilor cu inalbitor.

Mustiucurile folosite la ora de sport

Stafilococul auriu se dezvolta de obicei in locurile umede cum sunt mustiucurile pentru rugby sau in dulapurile scolarilor. Invata-i pe cei mici sa dezinfecteze aceste piese.

Sala de mese

Tacamurile care nu sunt sterilizate bine pot transfera microbi periculosi. Mesele sau fetele de masa murdare sunt si ele locuri de inmultire pentru germeni. Arata-le copiilor cum sa respecte igiena la masa.

Bancile

Schimbarea clasei si alternarea bancilor/ birourilor mareste riscul de contaminare microbiana. Aminteste-le copiilor sa nu duca mana la ochi sau la gura dupa ce au atins banca.

MP3-uri si telefoane mobile

Copiii isi arata unul altuia poze si mesaje primite, trecand obiecte personale prin mainile tuturor, culegand astfel microbi. Apoi le pun la ureche si se imbolnavesc. Invata-ti copiii sa-si dezinfecteze cu servetele umede gadget-urile.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Adio suflet drag
  • person

    "dragostea se castiga, respectul se merita....."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Ie Traditionala Iulia
Shop Ele.rochevron_right