Transforma 2% din impozitul tau pe venit in 100% viata pentru copii

Transforma 2% din impozitul tau pe venit in 100% viata pentru copii
  calendar_month        
Organizatia Salvati Copiii Romania desfasoara, pana pe 25 mai 2012, campania de redirectionare a 2% din impozitul pe venit pentru colectarea de fonduri necesare dotarii maternitatilor, astfel incat acestea sa poata asigura asistenta medicala adecvata copiilor nascuti prematur.

"Supravietuirea copiilor care se nasc inainte de termen si reducerea mortalitatii infantile, care ramane una dintre problemele dramatice ale Romaniei sunt printre prioritatile Organizatiei Salvati Copiii Romania. Atunci cand am demarat programul Fiecare copil conteaza, care vizeaza reducerea numarului de copii care mor din cauze prevenibile sau tratabile, am realizat ca un sprijin urgent trebuie acordat maternitatilor, sectiilor de nou-nascuti si femeilor insarcinate care au un statut economico-social modest", a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Mortalitatea infantila este un capitol sumbru pentru Romania: suntem tara cu cea mai ridicata rata a deceselor in randul nou-nascutilor din Uniunea Europeana. 2% pentru Salvati Copiii inseamna 100% viata pentru copiii. in Romania, mor de doua ori mai multi copii in primele luni de viata, fata de media Uniunii Europene. in fiecare an, in tara noastra mor peste 2.000 de copii cu varsta pana intr-un an. Rata nasterilor premature, un factor de risc major al mortalitatii infantile, se ridica in Romania la 9%, dublu fata de alte state europene. Anual, se inregistreaza peste 20.000 de copii nascuti prematur si nou-nascuti cu greutate mica la nastere. Prematuritatea si complicatiile sale sunt responsabile de mai mult de jumatate din decesele neonatale. O treime din aceste decese pot fi usor prevenite prin dotarea maternitatilor si dezvoltarea de programe de suport pentru mame si copii.Puteti sustine programul de reducere a mortalitatii infantile, redirectionand 2% din impozitul pe venit catre maternitati, sectii de nou-nascuti si suport parental, prin Organizatia Salvati Copiii. Procedura este extrem de simpla si nu costa nimic! Trebuie doar sa completati si sa semnati Formularul 230 daca in anul 2011 ati realizat venituri din salarii si asimilate acestora, sau Formularul 200 daca in anul 2011 ati obtinut venituri din alte surse (activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuala etc).

Formularele pot fi descarcate de la adresa: salvaticopiii.ro/?id2=00040006

In cadrul campaniei 2% de anul trecut, Salvati Copiii a reusit sa stranga, prin generozitatea contribuabililor, suma de 165.382 euro. Fondurile astfel obtinute au fost utilizate pentru dotarea maternitatii si sectiei de nou-nascuti din cadrul Spitalului din Adjud, sectiei de nou-nascuti din cadrul Spitalului Cantacuzino Bucuresti si programelor de suport si consiliere parentala pentru 1.120 de familii.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right