Un nou studiu arata modul in care mamicile isi ingrijesc micutul

Un nou studiu arata modul in care mamicile isi ingrijesc micutul
  calendar_month        
Fiecare mamica doreste sa-i ofere micutului sau cea mai buna ingrijire, inca din primele clipe de viata. Dar fiecare gandeste si simte diferit. De aceea, Pampers, in parteneriat cu Societatea Romana de Pediatrie, a dezvoltat in luna decembrie un studiu ce a vizat perspectiva mamicilor asupra unei ingrijiri de cinci stele a copilasilor lor.

Un numar de aproximativ 1000 de mamici au fost implicate in proiect, impartasind modul in care isi ingrijesc micutul, aducand in prim-plan atat aspectele ce tin de sanatatea lui, cat si pe cele legate de dezvoltarea personalitatii ori de educatia celui mic.

76 % dintre mamici apeleaza la expertii in ingrijirea copiilor, fiind constiente de importanta sfaturilor primite din partea persoanelor avizate. Mai mult decat atat, copilasii sunt dusi la medic ori de cate ori este nevoie. Astfel, aproximativ jumatate dintre respondente opteaza pentru controalele periodice lunare, in timp ce cealalta jumatate apeleaza la medic de fiecare data cand copilul da semne de imbolnavire.

Scutecul utilizat a reprezentat o alta tema abordata in cadrul studiului, stiind cu totii ca mamicile au opinii diferite in ceea ce priveste protectia impotriva umezelii atunci cand vine vorba de pielea sensibila a bebelusului lor. Totusi, aproape 96 % dintre ele au fost insa de acord asupra importantei utilizarii unor produse care sa ii ofere celui mic protectie maxima, dar si libertate deplina de miscare, pentru a se putea misca in voie si descoperi lumea cu bucurie.

Pielea sensibila a bebelusilor se datoreaza unor particularitati la aceasta varsta (este fina, fragila, mai subtire decat pielea adultilor, are o permeabilitate mare si prezinta anumite functii care nu sunt maturate inca). Este foarte important ca pielea acestuia sa fie uscata si protejata de leziunile cauzate de excesul de umezeala, de temperatura nepotrivita sau de contactul cu diferite tesaturi care pot vatama epiderma. Pielea bebelusilor trebuie protejata de agresiunea unor agenti chimici sau infectiosi, de frictiunea minima a vestimentatiei. De aceea, este necesar ca scutecul copilului sa aiba o putere mare de absorbtie, sa fie flexibil si sa nu il stranga, afirma medicul pediatru Roxana Rusu Pusca, expert Pampers.

Din punct de vedere educational, mamicile intervievate in cadrul studiului au sustinut ca prin educatia oferita celor mici, sunt vizate transmiterea unor valori precum vointa si corectitudine, onestitate deplina, integritate si altruism. Valorile personale ale fiecaruia dintre noi se contureaza inca din copilarie, unele din ele pastrandu-se, altele nu. Cu cat aceste valori sunt mai inalte, cu atat contributia individului la societatea in care traieste va fi mai incarcata de "plusvaloare" si putem cu adevarat spera la o lume mai buna. Valorile pe care mamicile din tara noastra isi doresc sa le transmita prin educatie copiilor fac parte din acea categorie a valorilor inalte, care, integrate in sistemul de valori al copiilor, vor reusi cu siguranta sa schimbe in sens pozitiv lumea actuala, sustine psiholog Cristiana Haica, expert Pampers.

84 % dintre mamicile intervievate au inclus in topul lucrurilor care il fac fericit pe copilasul lor ingrijirea, protectia si dragostea permanenta, neconditionata pe care acesta o primeste din partea parintilor. Pentru 89 % dintre acestea, dezvoltarea sanatoasa si armonioasa a bebelusului se bazeaza pe o relatie stransa cu parintii, pentru ca cel mic sa se simta intru totul protejat si sa poata explora lumea cu incredere.99 % dintre respondente au adus de asemenea in prim-plan parintii si familia, ca avand cea mai mare influenta in formarea personalitatii copilului in primii ani de viata.

Constientizarea acestor aspecte ale relatiei parinte-copil sunt intr-adevar garantia unui echilibru psiho-emotional al copilului si a unei relatii armonioase cu acesta. Cercetarile stiintifice, studiile psihologice au aratat intr-adevar ca cea mai mare influenta in formarea persoanalitatii copilului o au in primii ani de viata parintii si familia, iar faptul ca aproape in unanimitate este afirmat acest lucru de mamicile intervievate, arata ca acestea sunt constiente de rolul pe care il au in viata copilului lor, asumandu-si cu maturitate responsabilitatile ce decurg din acest rol, adauga psihologul Cristiana Haica.

Studiul a fost realizat online, pe pagina de Facebook a Pampers "Lumea Mamicilor", la acesta luand parte in perioada 11.12.2012 - 06.01.2013 un numar de aproximativ 1000 de mamici.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Comunicarea pe fonduri structurale
  • person

    "detalii la www.fondurile-structurale.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right