Vacanta de vara: stimuleaza neuronii copilului tau!

Vacanta de vara: stimuleaza neuronii copilului tau!
  calendar_month        
Vacanta de vara inseamna pentru copii joaca si plimbari, dar un parinte responsabil stie ca e important sa nu uite de scoala. Chiar si cand soarele straluceste puternic pe cer, copilul trebuie sa continue invatarea, in loc sa leneveasca in fata televizorului.

Citit

Impune-i cateva minute de citit in fiecare zi. Durata acestei perioade va depinde de varsta copilului. Iata cateva exemple de timp dedicat cititului, in functie de nivelul scolar al copiilor.

Clasa I, a II-a: 10 minute
Clasa a III-a, a IV-a: 20 minute
Clasa a V-a, a VI-a: 30 minute sau mai mult

Cateva sfaturi:

Pentru a incuraja cititul copilului, fii un exemplu pentru el. Ia o carte sau o revista si lecturati impreuna.

Cu copilul mic poti exersa cititul alternativ: tu ii citesti primul capitol, iar el pe urmatorul.

Du-ti copilul la biblioteca si lasa-l pe el sa-si aleaga cartile care i se par interesante.

Incurajeaza-ti copilul sa citeasca absolut orice: meniul la restaurant, numele strazilor pe care va plimbati.

Scris

Propune-i copilului sa tina un jurnal personal in perioada vacantei de vara. El poate sa descrie activitatile de zi cu zi sau evenimentele speciale din vacanta. Poate sa lipeasca si fotografii, dar sa le si descrie. Cumpara-i un carnetel frumos pentru a-l atrage.

Ideea din spatele acestei activitati este sa incurajezi copilul sa scrie, nu sa-si perfectioneze ortografia si gramatica. Nu vrei sa-l obosesti, si oricum, jurnalul este intim! Nu-l citi decat daca esti invitata sa o faci.

Matematica

Librariile ofera carti ce contin activitati matematice amuzante si usoare, sau uneori jocuri ce implica efectuarea de calcule. Cateva minute pe zi, convinge-ti copilul sa rezolve doua-trei probleme matematice. Cand gatiti impreuna, cere-i sa adauge in mancaruri cantitatile din reteta, iar cand calatoriti roaga-l sa calculeze distanta totala parcursa.

In general, este important sa nu-i dai copilului impresia ca e la scoala si sa faci din invatare o activitate amuzanta, care sa nu-l oboseasca. Va avea destul de munca dupa ce se va intoarce la scoala!

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

campari si probleme de cuplu
  • person

    ""meritam ceva mai bun""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right