Zece semne ca este un copil inzestrat

Zece semne ca este un copil inzestrat
  calendar_month        
Cel mic este atras de carti si stie toate detaliile? Ti s-a parut ca este mai atent si mai interesat decat ceilalti copii de varsta lui? Analizeaza cele zece semne care-ti spun ca cel mic poate ajunge departe.

Cine stie unde se poate ascunde un viitor romancier, jurnalist sau om de cultura.

1. Retine informatii: iti poate reda detalii amanuntite, din domenii variate, de care a auzit de la tine sau de la televizor.

2. Reproduce poezii: recita poezii cu mai mult de trei strofe, chiar si atunci cand acestea contin cuvinte complicate, precum arhaismele.

3. Are o arie larga de interese: luna acesta este pasionat de lumea dinozaurilor, peste o luna de planete, iar dupa ceva timp trece la habitatele animalelor.

4. Are un vocabular variat: cunoaste neologisme si termeni stiintifici.

5. Vorbeste ca un adult: nu foloseste diminutive sau termeni afectivi, se adreseaza cu un limbaj serios si riguros.

6. Prezinta o atentie sporita: stie tot ce se intampla in jur, unde se afla orice obiect sau orice carte din biblioteca.

7. A invatat sa citeasca singur: te-a intrebat, pe rand, toate literele vazute prin reviste si astfel a inceput sa dezlege taina cuvintelor scrise.

8. A invatat sa scrie singur: a inceput sa scrie reproducand pe cartile de colorat cuvintele vazute in ziare si reviste.

9. Are perioade de concentrare intensa: poate fi atent la o poveste de mai multe pagini, fara a se plictisi si fara a-si pierde focusul.

10. Actioneza ca fiind propriul critic: intelege ce e bine si ce e rau si se corecteaza de cate ori greseste.


Daca copilul tau prezinta toate aceste semne, incurajeaza-l oferindu-i carti valoaroase si toate informatiile de care are nevoie. Cumpara-i atlase si antologii ilustrate, lasa televizorul pe canalele ce prezinta documentare si fii sigur ca stii sa-i raspunzi corect la toate intrebarile. il poti duce chiar si la un centru pentru copii supra-dotati, pentru a cere consiliere din partea specialistilor.

La www.librariacopiilor.ro poti gasi toate cartile care sa-i raspunda nevoii continue de informatii.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Bancuri cu barbati si femei
  • person

    "bancuri, bancuri seci, bancuri cu bula, top bancuri, bancuri cu alinuta, bancuri cu blonde..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right