Corpul tau dupa sarcina

Corpul tau dupa sarcina
  calendar_month        
Copilul e in bratele tale, in cele din urma! Abia ai iesit din spital si incepi sa te gandesti cum sa faci sa-ti recapeti silueta dinainte de a ramane insarcinata.

Stim ca nu vei fi in cea mai buna forma dupa sarcina, sunt cateva probleme cu care orice femeie in situatia ta s-a confruntat, dar asta nu inseamna ca nu pot fi reparate:

Kilogramele in plus si celulita. Pentru a asigura o dezvoltare corecta a fetusului si hranirea copilului dupa nastere (alaptare), corpul stocheaza rezervele sub forma de grasime pe sani, solduri, coapse si fese.

Lipsa tonusului muscular. In timpul ultimelor saptamani de sarcina si in primele saptamani dupa sarcina, masa musculara practic se topeste din cauza lipsei de efort fizic.

Piele lasata. Deoarece pielea ta si-a schimbat marimea rapid, acest lucru se poate vedea pe sani, stomac si picioare sub forma de vergeturi.

Par tern, unghii fragile si piele obosita. Copilul tau s-a hranit din rezerva ta de vitamine si minerale. Adauga la asta schimbarile hormonale si vei sti de ce te simti de parca ai nevoie de un set de operatii estetice urgent.

Oboseala. Sarcina, travaliu si acele nopti nedormite de dupa incep sa se vada, provocand oboseala si uneori chiar depresie.

Fragilitate. Corpul tau a trecut prin niste procese serioase, deci va fi fragil si obosit o perioada, mai ales in jurul abdomenului.

Efectele de mai sus variaza de la o femeie la alta, dar ceea ce trebuie sa stii este ca e absolut normal sa le experimentezi pe toate, sau numai o parte din ele. Partea buna este ca toate pot fi remediate, si cu cat te apuci mai repede de un prograam regulat de exercitii fizice, cu atat mai bine.

Recomandari