Sex pentru gravida sau proaspata mamica

Sex pentru gravida sau proaspata mamica
  calendar_month        
Gravidele si proaspetele mamici au in general un libido foarte scazut. Lipsa senzatiilor, cicatrice dureroasa, muschi relaxati: toate problemele legate de sex au o rezolvare!

Cand esti gravida nu prea ai chef de sex

Bebelusul din burta ii ofera destule senzatii tari mamei ca aceasta sa mai aiba chef si de sex. Uneori chiar de la inceputul sarcinii, mama se concentreaza asupra copilului si rolului ei de mama, punand in cui rolul de amanta. Ea este "plina" de copilul ei, in toate sensurile! Fericirea de a fi insarcinata, indoielile si intrebarile, teama nasterii paraziteaza dorinta sexuala. Iar oboseala sarcinii nu usureaza deloc lucrurile!

Insa ceea ce trebuie sa stie orice gravida e ca sexualitatea nu se limiteaza la penetrare. Mai exista si senzualitatea: iubirea, placerea mangaierilor, tandreturilor, sarutul, cuvintele de dragoste. Esential e sa nu rupi dialogul de iubire.

Dupa nastere, senzatiile nu mai sunt ca inainte!

Zona genitala (perineu, vagin, vulva) au suferit un traumatism la nastere. Muschii sunt relaxati, slab irigati. Totul e moale, iar senzatiile sunt amortite. De aici si importanta reeducarii postnatale a muschilor perineului si vaginului. Sunt necesare cateva luni (minimum 4) ca totul sa revina la normal.

Incepe exercitiile de reeducare a doua zi dupa nastere. Asaza-te pe pat, cu picioarele pliate. Strange o minge intre picioare. Strange-o tare timp de 6-9 secunde, contractand astfel zona genitala (ca si cum te-ai retine sa faci pipi). Relaxeaza si mai fa inca 5 repetari. Fa cate 2 sesiuni de exercitii pe zi.

Penetrarea doare

Penetrarea poate fi dureroasa dupa nastere, fie din cauza unei epiziotomii inca sensibile, unei ruperi, unei iritatii vaginale, fie din cauza uscaciunii vaginale, curenta dupa nastere. Aceasta din urma se datoreaza lipsei estrogenilor in timpul alaptarii.

Pentru reluarea raporturilor sexuale, penetrarea cu degetul este mai putin traumatizanta, mai ales cand se foloseste si un pic de crema lubrifianta. Exista sansa ca parteenrul sa-ti gaseasca astfel punctul G!

Nu te poti relaxa

Esti prea obosita pentru a mai avea chef de sex dupa nastere? E adevarat, femeile trebuie sa nu aiba probleme pe cap cand fac sex, in timp ce barbatii isi evacueaza stresul prin sex. Functionam diferit din acest punct de vedere. Dar cum poate o mama care s-a certat cu seful dupa-amiaza, a fost lasata balta de bona si bebelusul i-a tipat in ureche de cand s-a intors acasa sa se transforme si intr-o amanta iubitoare cand ii intra sotul pe usa? Simplu: pofta vine mancand, iar apetitul sexual se intretine!

Placerea sexuala duce la eliberarea de endorfine, care aduc cu ele relaxare si o stare extraordinara de bine. Asadar, dupa sex vei dormi ca un bebelus!Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Da!
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right