Alaturi de copii, in lupta impotriva cancerului

Alaturi de copii, in lupta impotriva cancerului
  calendar_month        
Peste 1.000 de pacienti din 5 centre de onco-pediatrie din tara vor primi asistenta in cadrul programului de imbunatatire a vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, dezvoltat de catre Asociatia Little People Romania cu sprijinul companiei de credite de consum Provident Financial Romania.

Astfel, Provident a anuntat astazi ca a donat Asociatiei peste 118.000 de lei pentru continuarea programelor sale de asistenta psiho-sociala menite sa imbunatateasca sansele de supravietuire ale acestor tineri.

Cu ocazia implinirii a 5 ani de activitate pe piata din Romania, Provident le-a propus clientilor, angajatilor si agentilor sai trei cauze sociale din domeniul sanatatii si i-a invitat sa aleaga proiectul care va beneficia de finantarea companiei, a carei valoare a fost calculata pe baza numarului de imprumuturi emise de Provident in iulie.

Peste 61.000 de persoane s-au implicat in alegerea cauzei si au decis ca donatia sa fie directionata catre Asociatia Little People Romania, cunoscuta pentru eforturile sale impotriva cancerului la copii in Romania.

"Programele noastre se axeaza, printre altele, pe terapia prin arta, dramaterapie si ludoterapie, ajutandu-i pe copii sa isi invinga temerile, sa-si imbunatateasca respectul de sine, sa se familiarizeze cu procedurile medicale si cu mediul spitalicesc.

Pentru a mari vizibilitatea proiectelor noastre, lansam astazi Campania Contra Cancer, care debuteaza cu un maraton la care participa doi studenti clujeni, care vor alerga peste 700 de kilometri pe parcursul a 7 zile", a declarat Shajjad Rizvi, presedintele Asociatiei Little People
Romania.

Finantarea oferita de Provident va fi folosita pentru continuarea programelor de asistenta psiho-sociala de care beneficiaza 80% dintre copiii tratati de cancer in Romania. De asemenea, voluntarii, studentii psihologi si coordonatorii de operatiuni din cele 5 centre din tara vor fi implicati in activitati constante menite a le dezvolta abilitatile, competentele si cunostintele in domeniul cancerului la copii.

"In Romania exista numeroase cazuri sociale care au nevoie de ajutor. Le multumim tuturor clientilor, agentilor si angajatilor care au raspuns invitatiei noastre de a se implica, cu un simplu vot, in acest proiect.

Speram ca, impreuna cu Asociatia Little People Romania, vom ajuta la imbunatatirea vietii copiilor si a tinerilor bolnavi de cancer obligati sa infrunte prea devreme greutatile vietii", a declarat Russell Johnsen, directorul general al Provident Financial Romania.

Pentru a ajuta la promovarea acestei cauze sociale, Provident a anuntat ca va ceda o parte din spatiul sau publicitar deja cumparat in scopuri comerciale pentru o campanie menita sa ajute Little People sa stranga fonduri aditionale.

Spatiul comercial cedat include peste 235 de spoturi pe posturi nationale de televiziune
si peste 50 de advertoriale si de machete in presa locala si centrala. Provident va achita inclusiv
contravaloarea producerii spotului TV si a machetelor de presa care, impreuna cu echivalentul de ratecard al spatiului publicitar, valoreaza peste 250.000 de lei.

Provident Financial Romania este singura institutie financiara din Romania care ofera imprumuturi la
domiciliu, un serviciu optional prin intermediul caruia clientii pot primi banii in 48 de ore chiar la ei acasa, unde un agent ii va vizita apoi pentru incasarea ratelor.

Compania face parte din grupul britanic International Personal Finance, lider in furnizarea de credite de consum la domiciliu, cu peste 2,2 milioane de clienti in intreaga lume. Grupul este inclus in indicele FTSE 250 al Bursei din Londra si are 6.200 de angajati care lucreaza impreuna cu peste 26.000 de agenti in sase tari, pe doua continente.64070.jpg


Asociatia Little People Romania
Asociatia Little People isi desfasoara activitatea in domeniul reabilitarii inca din anul 1996, asigurand servicii de suport psiho-social pentru copii si tineri adulti care sunt tratati de cancer.
In prezent, Asociatia Little People desfasoara programe de asistenta oncologica in fiecare zi, de luni pana duminica, in toate sectiile onco-pediatrice principale din tara: in Cluj-Napoca, Timisoara, Bucuresti si Iasi, asigurand astfel asistenta pentru 80% dintre copiii aflati sub tratament la ora actuala in Romania.

Studenti si absolventi de psihologie din 5 universitati din Romania sunt pregatiti si monitorizati sa desfasoare un program de interventie specific si sa urmeze un plan de activitati conceput de catre Asociatia Little People special pentru copiii spitalizati.

In cursul anului 2006, Asociatia Little People a infiintat Clubul TEMERARII pentru adolescentii si tinerii adulti din Romania care au invins in lupta cu cancerul. Clubul TEMERARII are membri din 55 de localitati de pe teritoriul Romaniei, devenind astfel cel mai mare grup activ de sprijin reciproc in randul adolescentilor si al tinerilor adulti si totodata cea mai mare comunitate de acest gen din Europa Centrala si de Est.

Pentru mai multe informatii, va rugam vizitati www.thelittlepeople.ro sau pagina de facebook

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Valentine￯s Day
  • person

    "in fiecare zi descopar lucruri noi despre mine..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right