Aspiratorul nazal

Aspiratorul nazal
  calendar_month        
Raceala este o boala foarte frecventa la copii.

Din cauza temperaturii prea mari din camera in care se afla, de obicei, copilul este foarte sensibil ulterior la cel mai mic curent din casa.

Fiind prea cocolit si imbracat, el nu-si dezvolta cum trebuie sistemul imunitar si atunci cand intra in contact cu zone cu temperature mai scazute, raceste imediat.

Una din cele mai mari probleme la raceala este ca bebelusul si copilasul inca nu pot sa-si sufle nasul.

Este stiut faptul ca trebuie sa treaca un timp pana cand nou nascutul si bebelusul invata sa respire pe gura, asa ca un nas infundat cauzeaza neplaceri de proportii.

Din aceasta cauza secretiile acumulate in nas ingreuneaza foarte mult respiratia, produc indispozitii si pot deveni ulterior chiar si sursa altor complicatii ce afecteaza sanatatea: otite, sinuzite si imbolnavirea cailor respiratorii inferioare.

Este deci importanta eliminarea sistematica a secretiei nazale si eliberarea cornetelor nazale, chiar si atunci cand copilul nu este racit.

Cand copilul este mai mare, el va invata incet-incat, tehnica stergerii nasului, de la parinti. Insa, atunci cand el este micut, optiunea cea mai buna este aspiratorul nazal.

Desigur, in cazul utilizarii lui, consultatia medicala nu poate fi omisa, caci, obligatoriu, cauza scurgerilor purulente nazale indelungate trebuie sa fie stabilita de catre medicul pediatru.

Aspiratia secretiei serveste de asemenea ca si adjuvant al tratamentului prescris de medicul de specialitate la refacerea starii generale si a respiratiei, respectiv pentru prevenirea complicatiilor ce ar putea aparea.Desigur, in mintea oricarui parinte grijuliu exista o serie de intrebari privind utilitatea dispozitivului dar, mai ales, privitoare la reactiile adverse ale tehnicii aspirarii nazale:

Nu este neplacuta si dureroasa pentru copil aceasta operatiune?
Operatiunea in sine nu are cum sa provoace dureri in nici un caz.

Majoritatea copiilor intampina rezistenta la operatiunea de curatare a nasului infundat, prin orice alte metode.

Asa ca aceasta operatiune nu este mai neplacuta decat oricare alta, plus ca ea ajuta la eliminarea neplacerilor cauzate de raceala si gripa.

Putem folosi acest aspirator nazal de curatare chiar si in cazul unui nou nascut?
Daca bebelusul este in imposibilitatea de a respira pe nas din cauza mucozitatilor este chiar necesara folosirea dispozitivului de curatare nazala prin vacuum, pentru ca bebelusul nu stie sa respire pe gura si asadar nu o sa poata nici suge si nici dormi.

Nu o sa-mi traumatizez copilul cu aceasta procedura?
Copiii se comporta diferit: unora le este foarte teama la inceput, dar mai tarziu se obisnuiesc cu dispozitivul, altii ajungand pana la a solicita parintilor sa-i lase sa il foloseasca singuri.

Insa cel mai indicat este ca acest dispozitiv sa fie folosit numai in prezenta si sub observatia parintelui, pentru preintampinarea eventualelor accidente cauzate de folosirea incorecta.

Recomandari