Autismul si defectele celulare in placenta

Autismul si defectele celulare in placenta
  calendar_month        
Autismul reprezinta o dereglare a activitatii creierului ce afecteaza grav abilitatile mentale, emotionale si comunicationale ale unei persoane.

Copiii care sufera de autism au probleme majore in ceea ce priveste recunoasterea si capacitatea de retinere a informatiilor, interactiunea sociala, comunicarea cu ceilalti, imaginatia si comportamentul.

Cauze

Cauzele autismului nu sunt bine cunoscute. Se presupune ca ele pot fi de natura genetica.

Ceea ce se stie este ca o crestere necorespunzatoare, bolile mintale sau faptul ca un copil "pur si simplu nu vrea sa reactioneze", nu cauzeaza sub nici o forma autismul.

De asemenea se considera ca factorii psihologici contribuie intr-un fel la formarea autismului. Unele cazuri de autism au fost asociate traumelor, bolilor sau anomaliilor structurale dinainte sau din timpul nasterii copilului, incluzind:

imbolnavirea mamei in timpul sarcinii de rubeola sau rujeola (pojar)
fenilcetonuria netratata (o incapacitate a corpului de a controla anumite substante chimice numite fenilcetone)
lipsa oxigenului in timpul nasterii
encefalita sau alte infectii grave care afecteaza creierul la sugar

Simptome ale autismului

O persoana bolnava de autism poate avea numeroase simptome . Manifestarile autismului variaza foarte mult in intensitate, de la simptome usoare la forme mai grave care pot afecta intreaga existenta a persoanei afectate.

Simptomele pot include:

Dificultate in comunicare.
Limbajul vorbit se dezvolta de obicei greu sau deloc, cuvintele fiind adesea folosite necorespunzator. E foarte probabil ca persoana bolnava sa foloseasca mai mult gesturi decat cuvinte.

Apare tendinta de a repeta cuvinte si fraze si imposibilitatea de a-si concentra atentia si de a fi coerent.Nesociabilitate.
O persoana care sufera de autism nu e interesata in a avea relatii cu altii. De asemenea evita sa isi priveasca in ochi interlocutorul.

Un bolnav de autism petrece mult timp singur si nu e interesat in a-si face prieteni.

Simturi diminuate sau prea dezvoltate.
Unii bolnavi de autism abia daca raspund la impulsurile celor cinci simturi. Altii pot avea simturi foarte dezvoltate.

Este intalnita situatia in care un sugar sau un copil bolnav de autism sa evite imbratisarile si atingerea de orice natura.

Dificultatea de a se juca.
E posibil ca un copil cu autism sa nu fie interesat in a participa la joc cu altii copii sau pur si simplu sa nu fie capabil sa ia parte la un joc bazat pe imaginatie.

Excese in comportament.
O persoana care sufera de autism poate avea reactii exacerbate sau ii pot lipsi reactiile complet. De asemena poate trece de la o extrema la alta.

Interesul obsesiv pentru un lucru, o idee sau o activitate reprezinta in sine un simptom al tulburarii autiste. Unii bolnavi fac miscari repetate atat ale corpului, ca bataile din palme, balansarea corpului inainte si inapoi, cat si a capului. Poate aparea si comportamentul agresiv.

Simptomele autismului se pot intinde pe tot parcursul vietii, insa, deseori, pot fi ameliorate prin interventii corespunzatoare si prin tratament adecvat, amai ales in timpul crizelor.

Oamenii de stiinta au facut descoperiri conform carora primul semn de manifestare al autismului la copii este depistarea unor anormalitati la nivelul placentei in timpul sarcinii - celulele placentei care prezinta anumite defecte de structura pot duce la nasterea de copii cu autism.Pana in prezent, aparitia de defecte microscopice de structura pe suprafata placentei erau asociate cu un numar de defecte genetice la copil, printre care sindromul Down si Turner.

Recentele cercetari ale specialistilor au suspectat insa faptul ca aceste defecte in structura celulelor ce formeaza placenta pot fi si un semn al autismului.

De aceea, ei au examinat la microscop mostre de tesuturi placentare mai vechi. Rezultatele testului au aratat ca 1 din 3 mostre provenind de la copiii care au fost diagnosticati ulterior cu autism, prezentau celule defectuoase.

Recomandari