Cand introduci primele dulciuri in meniul copilului

Cand introduci primele dulciuri in meniul copilului
  calendar_month        
Dulciurile sunt nerecomandate copiilor mici, insa aceste produse sunt astazi prezente peste tot, astfel incat tentatia poate fi destul de mare. Cand copilul tau va invata sa ceara, trebuie sa stii sa faci alegerea corecta pentru el si sanatatea lui. La ce varsta poti introduce primele dulciuri in meniul micutului tau?

Fara dulciuri inainte de 2 ani

Produsele bogate in zahar pot constitui o adevarata placere pentru cei mici, care se invata rapid sa ceara ciocolata sau napolitane in loc de mancare. De aceea, este bine sa eviti sa-i dai copilului tau dulciuri in primii ani de viata.

Potrivit pediatrilor si nutritionistilor, in primul si al doilea an se poate ca meniul copilului sa nu contina niciun produs de acest tip, astfel incat cel mic sa-si ia necesarul de zahar din fructe si alte alimente naturale. Alege aceste alimente naturale, deoarece ele contin si nutrieni, spre deosebire de dulciurile care pot sa afecteze dantura sau sa duca la probleme ale stomacului.

Alege dulciurile cat mai sanatoase

Obisnuieste-te sa citesti etichetele chiar si pentru produse banale precum un pachet de biscuiti. Vei alege astfel in cunostinta de cauza. Multe produse de pe piata sunt pline de coloranti si indulcitori artificiali, care nu ar trebui sa faca parte din dieta unui copil.

In plus, trebuie evitate acele produse primejdioase pentru copiii cu varste mai mici de 4 ani: guma de mestecat, caramelele, bomboanele mari etc.

Poti alege acele produse de calitate, care sunt probabil mai scumpe, dar si mai sanatoase. Daca ai suficient timp, fa acasa prajituri si diverse preparate dulci sau sarate, care sa satisfaca nevoile copilului tau. Invata-l cu cantitati mici si un program regulat, astfel incat sa nu-si faca un obicei din a rontai mereu cate "ceva bun".

Explica-i, pe intelesul lui, importanta de a manca dulciuri sanatoase. In timp, ar putea sa devina un lucru firesc sa nu consume toate produsele nesanatoase de pe piata si va avea un regim de viata mult mai bun. Dupa ce va mai creste, la scoala, va incepe sa devina constient de diferenta dintre diversele tipuri de produse pe care le are la dispozitie.

Autor: Maria Ionescu

Recomandari