CMU Dorobanti, primul spital de pediatrie din centrul Bucurestiului

CMU Dorobanti, primul spital de pediatrie din centrul Bucurestiului
  calendar_month        
CMU, operatorul de servicii medicale private cu cea mai mare acoperire din tara, anunta deschiderea oficiala a primului spital de pediatrie din centrul Bucurestiului.

CMU Dorobanti este localizat in Calea Dorobanti, nr. 240 si cuprinde un spital de pediatrie, servicii de policlinica si un centru de diabet pentru copii si adulti, reprezentand o investitie de aproximativ 1 milion de Euro.

CMU Dorobanti reprezinta un concept integrat de servicii medicale si este format dintr-un ambulatoriu cu 20 de cabinete medicale de specialitate si un spital de pediatrie cu o capacitate de 10 paturi.

"Succesul CMU Kids, prima policlinica de copii deschisa in 2008, ne-a atras atentia asupra unei nevoi reale existente in Bucuresti: un spital pentru copii care sa integreze serviciul de urgenta, precum si toate specialitatile pediatrice necesare.

Astfel, am achizitionat aparatura necesara si am recrutat personal medical de top pentru a rezolva o gama complexa de afectiuni din sfera diabetului pe de o parte si in ceea ce priveste serviciile de policlinica pentru adulti si copii si spital de pediatrie de cealalta parte.

Sunt foarte mandru sa anunt ca aceasta este cea mai mare clinica CMU din centrul Bucurestiului care va opera sub conducerea D-lui Conferentiar Dr. Doru Dumbrava.", a declarat Dr. Wargha Enayati Director General CMU.

Ca si noutate operationala si model de business medical este centrul de diabet zaharat pentru copii si adulti in care un pacient cu aceasta afectiune poate fi evaluat pe parcursul unei zile pentru determinarea complicatiilor neurologice, oftalmologice si cardiologice.

Centrul este dotat cu aparatura medicala performanta printre care se numara retino-fotograf pentru diagnosticarea complicatiilor oculare ale diabetului, neurometru pentru diagnosticul complicatiilor neurologice sau In body pentru evaluarea pacientilor cu tulburari in metabolismul grasimilor.

O echipa de 35 de medici specialisti vor oferi zilnic la CMU Dorobanti servicii de pediatrie, radiologie, ecografie, cardiologie, kinetoterapie, ORL, obstetrica-ginecologie, oftalmologie, gastroenterologie, infectioase si nefrologie.

Pacientii CMU vor beneficia in exclusivitate si de expertiza renumitului prof dr Nicolae Hancu, presedinte al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, care va profesa si in Bucuresti, dupa o indelunga colaborare cu CMU Cluj.

Dr. Conferentiar Doru Dumbrava, coordonatorul CMU Dorobanti, este absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, Facultatea de Pediatrie, devenind in anul 2001 doctor in medicina UMF "Carol Davila" si conferentiar universitar.

Acesta a urmat numeroasele studii postuniversitare in tara si strainatate si are o supraspecializare in cardiologie pediatrica.

De-a lungul carierei sale, dr. Doru Dumbrava a practicat performanta in medicina ca medic sef al Ambulatoriului de Specialitate, director medical adjunct, sef de catedra - Catedra de Pediatrie si sef de sectie Pediatrie la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Maria Sklodowska Curie". Angajat permanent al CMU, Dr. Doru Dumbrava isi va continua si cariera didactica.

Despre CENTRUL MEDICAL UNIREA

Centrul Medical Unirea, dupa recenta preluare a Euroclinic, primul spital privat din Romania, este cel mai complex furnizor de servicii medicale private, cu peste 1000 de medici permanenti si colaboratori in cele trei spitale si peste 23 de policlinici prezente in Bucuresti si in tara.De asemenea, CMU are si singurul campus medical din tara care pune la dispozitie un set complet de servicii medicale si care include maternitatea "Regina Maria", policlinica si Centrul de Diagnostic si Tratament.

Centrul Medical Unirea ofera servicii de laborator, imagistica, spital, maternitate, celule stem si CMU Kids. Maternitatea Regina Maria este prima maternitate privata din Romania. De asemenea, un serviciu unic este oferit si la Stem Health Unirea, banca de celule stem cu depozitare in Romania de celule stem si nu sange integral.

Clinicile CMU beneficiaza de profesionalismul si implicarea celor mai reputati medici, astfel ca
Parteneriatul Academic aduce pacientilor expertiza celor mai renumite personalitati medicale din tara si strainatate, dar si o relatie apropiata dintre personalul medical si pacienti, tradusa prin "serviciu cu suflet".

In februarie 2010, CMU a finalizat procesul de vanzare a unei participatii majoritare de 80% catre Advent International, fond global de private equity, cea mai ampla tranzacte de pe piata serviciilor medicale private din Romania.

Recomandari