Copilul meu are astm

Copilul meu are astm
  calendar_month        
Astmul reprezinta una dintre cele mai periculoase afectiuni care pot tulbura sanatatea copilului dumneavoastra.

Din punct de vedere medical, el cumuleaza episoade recurente de ingustare a micilor cai aeriene care duc la plamani, facand respiratia, si in special expiratia, foarte dificila.

Astmul poate fi determinat de o alergie, mai ales daca mai multi membri din familie prezinta afectiunea sau au avut eczema si febra fanului in trecut.

Simptomele astmului sunt urmatoarele:

tuse puternica si insistenta, mai ales noaptea sau dupa ce copilul a sustinut un efort
respiratie usor suieratoare si dificila, care se agraveaza in perioadele cand copilul este racit
atacuri de ingreunare brusca a respiratiei cu senzatie de sufocare
tegumente palide si umede, mai ales in timpul crizelor de astm
coloratie albastruie severa in jurul buzelor, mai ales in timpul si dupa un atac de astm>/li>

In cazul in care va confruntati cu o criza de astm la copilul dumneavoastra, cel mai bine este sa va pastrati calmul si sa procedati in felul urmator:Incercati sa calmati copilul din panica instalata, mai ales in cazul unei prime crize.
Asezati copilul in poala si ajutati-l sa se incline usor in fata, acest lucru ducand la usurarea respiratiei.
Puneti o perna de marime medie in poala copilului, pentru a-si putea sprijini coatele de ea si lasati-l pe el sa-si gaseasca cea mai comfortabila pozitie la dumneavoastra in brate.
In cazul in care astmul este o afectiune de care stiati, dati-i medicamentele pe care i le-a prescris doctorul. In cazul in care este vorba de o prima criza, chemati de urgenta medicul!
Pentru prevenirea atacurilor de astm ale copilului dumneavoastra, incercati sa descoperiti ce anume produce crizele, notand cu exactitate momentele in care ele apar si de ce este inconjurat copilul in acele momente.

Praful constituie alergenul principal responsabil de crizele de astm. Aveti grija la cantitatea de praf prezenta in casa si aspirati foarte bine zonele pufoase, ca mochetele, covoarele si paturile.

In locul clasicei carpe de praf folositi un burete umed si solutii de indepartare a prafului cu efect antistatic.

Blana animalelor favorizeaza instalarea astmului la copii, mai ales blana cu fir lung si fin. Daca aveti in casa un animal, fiti atenti daca crizele apar in momentele in care copilul il mangaie sau isi duce la nas manuta dupa ce l-a mangaiat.

Fumul de tigara, in afara de faptul ca este nociv pentru orice copil, obtureaza caile respiratorii prin efectul de ingustare si declanseaza deseori crize de astm.

Niciodata nu fumati in camera copilului, iar in cazul in care el se afla in aceeasi incapere in care se fumeaza, aerisiti bine camera si stati departe de copil.

Pentru senzatia usoara de sufocare si respiratie ingreunata, este bine ca intotdeauna sa aveti in casa un medicament bronhodilatator pe care copilul il poate inhala usor, medicament care se prezinta sub forma de aerosoli.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Hainele de blana
  • person

    "cea mai frumoasa culoare din lume este cea care ti se potriveste - coco chanel"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right