Copilul tau este supraponderal?

Copilul tau este supraponderal?
  calendar_month        
Toti parintii isi iubesc copiii si vor tot ce-i mai bun pentru ei. Din pacate, chiar si cu cele mai bune intentii din lume, sunt unele lucruri pe care parintii le fac care ingreuneaza viata copiilor supraponderali. Daca sunteti parintii unor copii cu probleme de greutate, poate urmatoarele sfaturi va pot ajuta sa-i intelegeti mai bine.

1. Copilul tau stie ca este gras(a).

Daca copilul tau are parte de orice forma de socializare este constient ca trupul lui este diferit de al celor din ju. Cei foarte mici poate nu pot inca sa rosteasca acest lucru in cuvinte, dar varsta la care copiii isi exprima ura fata de propriul corp devine din ce in ce mai mica. Chiar si cei care nu au probleme de greutate isi exprima nemultumirea fata de aspectul fizic.

Copilul tau nu are nevoie sa-i spui ca este diferit sau mai urat decat ceilalti, in schimb are nevoie sa stie ca tu il iubesti neconditionat. Daca ii spui copilului tau ca este ceva in neregula cu corpul lui este ca si cum i-ai spune ca este ceva in neregula cu el. Tine minte, copiii nu prea se pricep la subtilitati.

2. Nu-i spune ca nu-i este foameSpunandu-i copilului tau ca defapt nu simte ceea ce simte este o metoda ideala de a distruge orice legatura corp-minte pe care o dezvolta. Tine minte ca nu exista inca cercetari asupra efectelor pe termen lung ale dietelor la copiii pre-adolescenti.

Respecta-ti copilul suficient pentru a-l crede atunci cand iti spune ceva elementar despre corpul lui. Nu sugerez sa iti rasfeti copilul si sa-i indeplinesti orice dorinta, oricand, dar sunt modalitati mai bune de a negocia aceste situatii decat "Nu, nu-ti este foame".

3. Nu te targui cu el/ea

Nu-i promite bani daca pierde in greutate. Nu negocia cu el pe seama greutatii corporale. Ar putea parea o intarire pozitiva - la fel cum incerci sa intaresti notele bune - dar il pregateste pentru dezamagire, esec si rusine. Pentru ca, atunci cand nu pierde in greutate - si foarte probabil n-o va face pentru ca se afla la varsta la care corpul lui trece prin diverse schimbari - va crede ca este vina lui.

Ingrijorarea parintilor este de inteles. Problema obezitatii infantile , si toata mediatizarea din jurul ei, este suficienta pentru a ingrijora chiar si parintii care nu au copii. In timp ce opinia publica acuza parintii copiilor supraponderali de abuz, nu e de mirare ca parintii sunt disperati sa faca ceva, indiferent ce ar fi acel ceva.

Cel mai bun lucru pe care un parinte il poate face pentru copilul lui este sa-i spuna ca este iubit. Asta inseamna sa oferi un exemplu bun (nu te mai plange de aripioarele tale in fata fiicei), inseamna sa-ti inveti copilul ca activitatea fizica il va face sa se simta mai bine, indiferent cum arata corpul lui (nu este pedeapsa pentru ca are un corp care nu corespunde standardelor), sa-l inveti sa manance sanatos pentru a se simti mai bine, indiferent de greutatea corporala.

Nu folosi greutatea copilului tau ca unic indicator pentru sanatatea sau valoarea lui. Voi sunteti parintii lui si are nevoie ca voi sa il iubiti. Poate copilul tau nu are cuvinte pentru asta acum, dar mai tarziu iti va multumi.

Recomandari