Depisteaza ADHD-ul devreme

Depisteaza ADHD-ul devreme
  calendar_month        
ADHD sau ADD este o dizabilitate neuro-biologic developmentala care afecteaza de obicei copiii.

Tulburarea deficitului de atentie si hiperkinestezia este o conditie caracterizata prin turburari behaviorale si de invatare.

Este de obicei diagnosticata la copii si afecteaza mai mult baietii decat fetele dar in unele cazuri se poate extinde pana la varsta adulta.

Hiperactivitatea, distragerea atentiei si impulsivitatea sunt unele din cele mai comune caracteristici ale copiilor cu ADD/ADHD.

Copii care sufera de aceasta tuburare au dificultati in efectuarea unei sarcini care le-a fost atribuita sau concentrarea asupra anumitor aspecte importante ale unei conversatii.

Cauze

Cauza acestei boli nu este cunoscuta. Cu toate astea multi cercetatori au dovedit ca boala este transmisa genetic de la parinti la copii.

Acest lucru poate fi cauzat de un imbalans sau deficient chimic al unor neurotrasmitatori importanti.



Neurotransmitatorii sunt chimicale care ajuta creierul sa regleze comportamentul unui individ.

Potrivit unui studiu recent, rata la care creierul foloseste glucoza, principala sursa de energie, este mai mica la oamenii care sufera de ADHD decat la cei care nu sufera de acest sindrom.

Simptome

Somptome ale deficitului de atentie

Unele din simptomele deficitului de atentie includ neatentia, hiperactivitate si impulsivitate. Unele din aceste simptome, datorita deficitului de atentie, includ anumite probleme cum ar fi dificultatea de a-si concentra atentia la anumite task-uri si activitati, inabilitate de a asculta atunci cand i se vorbeste direct, greseli din neglijenta in activitatile scolare si uitarea anumitor sarcini din activitatile zilnice.


Simptome ale hiperkinesteziei

Unele din simptomele cu care se confrunta pacientii cu ADHD, datorita hiperactivitatii include neastamparul, agitarea picioarelor, alergatul de colo-colo sau catararea pe diferite obiecte in mod excesiv in situatii in care nu e cazul, dificultatea de a se juca sau de a se angaja in activitati recreative sau vorbitul excesiv.

Copii cu ADHD pot fi foarte impulsivi, grabindu-se sa dea raspunsul anumitor intrebari inca dinainte ca intrebarea sa fie rostita pana la capat, sau imposibilitatea de a-si astepta randul de a vorbi intr-o conversatie. Unii oameni au chiar dificultati in a sta jos prea mult timp.

Alte simptome ale ADHD-ului:

1. Dificultate severa de a urma instructiuni

2. Trecerea de la o sarcina nefinalizata la alta

3. Dificultatea de a se juca rapid.

4. Logoree

5. Uitarea unor lucruri care sunt importante pentru sarcini si activitati

6. Dorinta de a participa in activitati periculoase fara a cunoaste consecintele

7. Este distras usor de stimuli externi

8. Imposibilitatea de a urmari sarcinile zilnice

9. Dificultate in a organiza activitatile

10. Evitarea unor task-uri importante

11. Neastampar

O data ce s-a confirmat ca un indivit sufera de ADD/ADHD este important sa se actioneze imediat, psihologic si medical.

Tratament

Cere sfatul unui expert si urmareste instructiunile lui, precum si medicamentatia prescrisa. Acest lucru va va ajuta sa vindecati aceasta tulburare prompt si eficient, pentru o mai buna dezvoltare al copilului.



Este important sa oferiti suport social adecvat pacientului pentru a-l ajuta sa iasa din aceasta situatie.

Tineti minte ca este vorba de un efort comun al doctorului, individului, oamenii din jurul lui si medicamentatie, toate lucrand impreuna pentru a combate aceasta tulburare.

Recomandari