Deschide-ti inima pentru copiii pretiosi

Deschide-ti inima pentru copiii pretiosi
  calendar_month        
Pentru cei mai multi dintre noi, lumea persoanelor infectate cu HIV este doar o poveste pe care o vedem la TV sau in reviste.

Insa aceasta este o problema reala a comunitatii in care traim si acesti oameni au nevoie de intelegerea si sprijinul nostru pentru a duce o viata normala.


Stiai ca un copil poate fi sanatos chiar daca ambii parinti sunt infectati cu HIV?

Sau ca atunci cand mama seropozitiva alapteaza bebelusul, sansele lui de a ramane sanatos scad cu pana la 40%?

Pentru ca acesti copii au dreptul la o dezvoltare normala, Centrul de Excelenta Clinica Baylor a pus bazele proiectului aA€ACopiii pretiosiaA€At pentru a oferi cuplurilor infectate cu HIV sansa de a avea copii sanatosi. incepand din 2007 pana acum, in cadrul acestui proiect s-au nascut 104 copii sanatosi. in plus, inca 36 de copii asteapta evaluarea finala, cea de la 2 ani, care stabileste cu precizie daca sunt infectati sau nu, iar in perioada urmatoare se asteapta nasterea a inca 13 copii care pot fi sanatosi.

Medicina moderna recomanda evitarea alaptarii la san in cazul mamelor seropozitive. Pentru a se dezvolta in limite normale, micutii trebuie hraniti cu formula de lapte adaptata varstei lor, insa de cele mai multe ori, parintii lor nu reusesc sa le ofere o alimentatie echilibrata. Copiii care nu beneficiaza de lapte formula se imbolnavesc mult mai des si ajung chiar sa necesite spitalizare.

Copiii de pana la 2 ani, cu parinti seropozitivi, din zona Dobrogea au nevoie de 5,000 de cutii de formula de lapte adaptata varstei, in valoare de 200.000 de lei. Pentru a putea acoperi intregul necesar de lapte, Fundatia Baylor Marea Neagra BIPAI - Romania a iniEAiat campania aA€AAm nevoie de lapteaA€At. Milupa sustine eforturile Fundatiei Baylor Marea Neagra BIPAI de a aduce zambete EA™i bucurie in casele familiilor infectate cu HIV, fiindca un copil sanatos este un copil fericit!

Si tu poti sprijini buna dezvoltare a acestor micuti, pentru ca ei merita sa creasca mari si frumosi! Pentru mai multe detalii despre cum poti fi parte din aceasta initiativa, poti accesa site-ul fundatiei: www.baylor.ro.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Si horoscopul zilnic 2009 al zodiei Pesti
  • person

    "iata un horoscop zilnic pentru 2009 interesant despre toate zodiile!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right