Dintii de lapte - cum se ingrijesc?

Dintii de lapte - cum se ingrijesc?
  calendar_month        
Dintii de lapte trebuie ingrijiti, chiar daca sunt doar temporari. De sanatatea acestora depinde cea a danturii definitive!

De ce trebuie ingrijiti dintii de lapte?

Dintii de lapte nu sunt chiar atat de efemeri! Copilul tau va avea parte de dantura definitiva progresiv, intre 6 si 12 ani, asadar el are nevoie de dinti temporari puternici!

Cariile isi pot face aparitia foarte curand daca dintii nu sunt curatati.

Cariile netratate duc la infectii ale nervului si slabesc dintele definitiv care se formeaza sub cel temporar. Dintele se roade si ramane mic, iar spatiul necesar cresterii dintelui definitiv se reduce. Consecinta: probleme ortodontice cativa ani mai tarziu si obligatia de a purta aparat.

Cum ingrijesti dintii de lapte ?

Evita sa sugi lingura copilului. In general, mamele transmit bacteriile lor la copil copil prin degustarea de alimente inainte de a i le da celui mic, sau sufland in lingura sa se raceasca. Desigur, printr-o igiena orala impecabila vei evita contaminarea pe aceasta cale.

Obisnuieste-ti copilul cu doua periaje pe zi: aceasta este minimul necesar, cu o mentiune speciala pentru cel de seara, esential. Desi in mod ideal, periajul ar trebui facut de trei ori pe zi.

Alege o perie adecvata: un model flexibil de cap mic (si schimb-o cat mai curand dupa ondularea firelor). Inainte de 7-8 ani, copilul nu are dexteritatea necesara pentru a-si peria dintii in mod corespunzator, dar poti sa-l incurajezi sa se spele singur, sub privirea ta.

Dozeaza-i bine pasta de dinti si opteaza pentru una speciala de copii, cu concentratie mai scazuta de fluor decat cea pentru adulti. O boaba de pasta e cantitatea perfecta!

Dintii de lapte - sensibili la zahar

Pentru a-si proteja dintii, copilul trebuie sa evite contactul prelungit cu zaharul. Nu este deloc simplu pentru ca este ascuns in cele mai multe alimente: lapte (de san sau industrial), fructe, suc de fructe, paine, cereale si chips-uri.

Dupa ce mananca, cel mic trebuie sa se spele pe dinti.

Pentru a-l incuraja sa se spele pe dinti, ofera-i o bomboana dupa masa.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Zodiac zilnic 2009 pentru zodia varsator
  • person

    "iata cel mai nou zodiac pentru toate zodiile!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right