Homeopatie pentru copii

Homeopatie pentru copii
  calendar_month        
Prima optiune in medicina copilului ar trebui sa fie homeopatia, nu numai datorita faptului ca lipseste agresiunea chimica asupra organismului, ci si datorita efectelor benefice in crestere si dezvoltare.

Copilul poate beneficia de homeopatie inca din viata intrauterina si mamicile tratate homeopat in timpul sarcinii stiu asta.

Homeopatia poate trata afectiunile intercurente ale mamei si diverse aspecte patologice legate de sarcina, dar poate ajuta si in timpul nasterii prin imbunatatirea dinamicii contractiilor si usurarea durerilor.

Terapia homeopata in timpul sarcinii are efect benefic si asupra cresterii si dezvoltarii intrauterine a fatului.

Homeopatia ne poate ajuta inca din primele zile de viata, cand apar colicile si apoi un pic mai tarziu cand supararile sunt legate de eruptia dentara.

Dar cel mai important ar fi de vorbit despre sarurile de calciu. Aceste saruri se afla in organism predominant in tesutul limfatic si osos dar influenteaza si activitatea sistemului nervos central.

Perturbarea metabolismului lor induce tulburari clinice particulare ce pot fi remediate si vindecate prin administrarea produselor homeopate preparate din aceste saruri.

Ne putem orienta in alegerea remediului potrivit in functie de aspectul si patologia copilului.

- Copilul grasut, cu abdomen mare, deseori blond cu ochi albastri, ce transpira abundent la cap, friguros, mai degraba linistit, cu numeroase frici (de intuneric, de a sta singur, etc.) beneficiaza de calcarea carbonica.

El este adus la medic pentru tulburari digestive (pentru ca este lacom), raceli frecvente, eruptii alergice si chiar crize de astm bronsic.

- Copilul mai degraba longilin si slab, cu oase fragile si deseori cu intarziere in osificare, energic, sociabil, dar care se epuizeaza usor, raspunde mai degraba la calcarea phosphorica.

Ca patologie, rahitismul, intarzieri in dezvoltarea generala si ale eruptiei dentare, rinofaringoadenoidite si mai tarziu, la varsta scolara, cefalee sunt de obicei problemele de sanatate ale acestui copil.

- Atunci cand tulburarile dezvoltarii osoase sunt ceva mai importante: oase subtiri si deformate, scolioza, articulatii excesiv de laxe (copilul cade usor, are predispozitie catre entorse, luxatii) iar dintii sunt mici, neregulat implantati, cu smaltul defectuos, la care se pot adauga si dificultati scolare, ne gandim la calcarea fluorica.


Pe langa o dezvoltare sanatoasa, homeopatia inseamna si raceli fara antibiotice; parazitoze rezolvate fara o medicatie cu efecte secundare puternice; alergii vindecate si un tratament eficient, placut si usor de administrat in mai toate afectiunile.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Atotstiutorii
  • person

    "zambeste,maine va fi poate mai rau !"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right