Otita, boala frecventa la copii

Otita, boala frecventa la copii
  calendar_month   update 29 Ian 2010, ora: 09:11      
Foarte multi copii se imbolnavesc de otita, pe parcursul copilariei.

Din diverse cauze, aceasta inflamatie a urechii determina manifestari din cele mai dureroase, mai ales daca ea afecteaza un copil cu varsta sub 3 ani.

Peste aceasta varsta, ea apare mult mai rar, insa cazurile de otita ce afecteaza adolescentii au manifestari mult mai severe, putand duce din pacate chiar si la pierderea auzului.

Ce mai comuna forma de otita este otita medie acuta, cu aparitia secretiilor purulente la nivelul urechii.

Care sunt simptomele otitei medii acute?
Simptomele incep prin tensiuni auriculare, continuate de durere in zona lobului urechii. Putin mai tarziu apare si roseata timpanului, febra de 38,5AsC si iritabilitatea.

Si totusi foarte multi copii bolnavi de otita acuta se plang de dureri violente ale urechii. Aceasta durere este cauzata de prezenta puroiului care preseaza timpanul.

O alta forma de otita este otita medie seroasa.
Ea consta in inflamatia urechii insotita de o acumulare de lichid (insa fara prezenta puroiului) si este cauzata de obstructionarea trompei lui Eustache.

Printre principalele simptome, destul de ingrijoratoare de altfel se numara si pierderea temporara a auzului, iar copilul afectat raspunde greu la chemari sau manifesta neatentie. Alte simptome ale otitei medii acute sunt si febra, greata, stare de voma, ameteli.

In cazul in care copilul se imbolnaveste de otita medie, seroasa sau acuta si nu este tratat la timp sau corespunzator el poate dezvolta otita medie cronica, cu perforarea membranei timpanului, pierderea definitiva a auzului, paralizia faciala sau meningita.Recomandari

Newsletter Ele.ro

Organizari nunti botezuri petreceri de firma
  • person

    "don't matter what you do, give everything you have, be the best."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right