Paduchi: uleiuri esentiale care le vin de hac

Paduchi: uleiuri esentiale care le vin de hac
  calendar_month        
De-abia a inceput scoala si copilul a venit deja acasa cu paduchi in cap? Alaturi de solutiile clasice, incearca si un tratament cu uleiuri esentiale!

Paduchi: lavanda sau arbore de ceai?

Naturale si fara insecticide, uleiurile esentiale reprezinta alternativa tratamentelor clasice contra paduchilor. Exista doua campioane in acest domeniu: uleiurile esentiale de lavanda si de arbore de ceai.

Uleiul esential de arbore de ceai este antiseptic, antibiotic si antiviral. Dupa samponarea obisnuita, varsa cateva picaturi diluate la 70% pe capul copilului si maseaza bine. Lasa sa actioneze, iar paduchii vor disparea repede.

Uleiul esential de lavanda se varsa in balsamul copilului. Se maseaza pielea capului, se lasa sa actioneze cateva minute si apoi se piaptana parul.

Niciodata uleiuri esentiale pure

Uleiurile esentiale nu sunt neutre, de aceea sunt necesare precautii in cazul folosirii lor pe copii.

Alege uleiuri esentiale blande, ce nu contin cetone si fenol. Dilueaza-le la 70% cu uleiuri vegetale. Nu aplica niciodata direct pe piele un ulei esential pur.

Esenta de lavanda are efect asupra paduchilor, dar numai in concentratii mari. Problema este ca in doze mari ar putea fi periculoasa pentru copii.

Lotiune anti-paduchi de facut acasa

Ingrediente:
10 picaturi ulei esential de arbore de ceai
5 picaturi ulei esential de muscata
5 picaturi ulei esential din lemn de trandafir
2 linguri ulei vegetal

Amesteca ingredientele intr-o sticla prevazuta cu vaporizator. Aplica solutia pe parul spalat si las-o sa actioneze toata noaptea, invelind capul copilului intr-un prosop. A doua zi de dimineata samponeaza si apoi piaptana parul cu un pieptene special de paduchi.

Uleiul esential de arbore de ceai omoara paduchii, cel de muscata hidrateaza scalpul, iar cel de lemn de trandafir calmeaza pielea.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cu Pizma-n parc
  • person

    ""femeile sunt facute sa fie iubite, nu intelese" - oscar wilde"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right