Protejati capul copiilor, de insolatii

Protejati capul copiilor, de insolatii
  calendar_month        
A venit vremea calda, cu temperaturi peste 28 grade la umbra.

Copiii vor din ce in ce mai mult sa iasa din casa, la plimbare, prin parc, la padure sau pur si simplu prin oras, impreuna cu parintii.

Insa soarele nemilos nu iarta pe nimeni, iar pericolul insolatiei pandeste de dupa colt.

Dupa cum este bine stiut, copiii sunt cei mai predispusi la a face insolatie, daca stau in plin soare, fara a avea capul acoperit, pe o perioada mai mare de o ora.

Insa atunci cand in parc sau la locul de joaca al copilului exista foarte multe zone fara nici un pic de umbra, singura solutie pentru parinti este de a acoperi capul micutului lor cu sepcute, palarioare sau bandane.

Confectionate din materiale usoare, subtiri si naturale, sepcutele, mai ales cele cu cozoroc, ofera o buna protectie impotriva razelor arzatoare ale soarelui la orele amiezii.

93487.jpgPlus ca ele protejeaza si ochii, asiguranadu-le umbra atunci cand copilul se joaca.

In cazul in care aveti o fetita careia nu-i plac sepcutele si doreste ceva mai femninin, solutia optima este asigurata de o palarioara chic in culori deschise si vesele.

Confectionate tot din bumbac subtire, in sau alt material care lasa pielea capului sa respire, palariutele confera o gratie si un farmec aparte micutelor domnisoare, care se vor simti si elegante si protejate de soarele arzator.

O alternativa unisex si ceva mai sportiva este data de bandanele colorate si cu imprimeuri chic purtate atat de baietei cat si de fetite.Ele se leaga la spate cu cele doua margini si stau destul de fix pe cap, chiar daca copilul alearga ca un iedut prin parc.

Orice ati alege, parinti, nu uitati un lucru foarte important:

Orice copil cu capul neprotejat la orele amiezii poate suferi un soc anafilactic foarte sever, uneori insotit de stop cardio-respirator!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

QUI PRO QUO !
  • person

    "intelege-te si accepta-te exact asa cum esti!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right