Spalatul pe dinti, de la ce varsta?

Spalatul pe dinti, de la ce varsta?
  calendar_month        
Toata lumea cunoste beneficiile spalatului corect pe dinti, mai ales la copii.

Si, mai ales, consecintele, de multe ori dezastruoase, asupra dentitiei lor in lipsa unei igiene orale adecvate.

Insa multe persoane, mai ales cele care au copil aflat la varsta mica, se intreb care este varsta la care ar trebui sa inceapa sa-si spele copilul pe dintisori.

Operatiunea in sine nu este una tocmai placuta, mai ales pentru un copil mic, care nu intelege nicidecum necesitatea periutei de dinti la el in gura.

Medicii pediatric recomanda parintilor sa inceapa sa perieze dintii copilasilor lor odata cu diversificarea alimentatiei.

Atata timp cat copilul bea numai lapte, pericolul cariei dentare sau a altor probleme dentare este destul de redus.

Ca sa nu mai vorbim ca pana sa-i apara primii dintisori acest pericol este aproape de zero, deoarece cariile nu au la ce sa se formeze!

Insa odata cu diversificarea alimentatiei, aparitia primilor dintisori si introducerea in hrana zilnica a copilului a noilor alimente, lucrurile se schimba.

Sucurile de fructe foarte hranitoare pentru copil sunt insa si foarte acide pentru smaltul dintisorilor lor sensibili si el nu trebuie sa ramana mult timp in contact cu dintii.

De aceea, este recomandat ca dupa fiecare masa mai acida parintii sa perieze foarte usor dintisorii copilului.

La inceput, pentru a nu-l speria inutil, parintii pot incerca sa ii maseze usor dintisorii, de obicei doar cei din fata, primii aparuti, cu buricul degetului mic muiat in putina pasta de dinti pentru copii.

Odata cu curatarea smaltului, se efectueaza si un masaj usor al gingiei copilului, benefica pentru aparitia ulterioara a restului de dintisori.

Pe masura ce copilul se obisnuieste cu operatiunea si cu gustul pastei de dinti, se trece la achizitionarea unei periute cu perii moi si cap mic, speciala pentru copii de varsta mica.

Primele periaje dentare trebuie facute sub forma unui joc cu copilul, pentru a nu-l stresa inutil, si folosing metoda imitatiei, mai ales in momentul in care copilul trebuie sa scuipe pasta de dinti din gurita.

Astfel, periatul pe dinti va deveni curand o operatiune placuta si amuzanta pentru cel mic si se va intipari si mai bine in memoria sa in viitor.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

mesaj de iubire
  • person

    "daca vrei sa fii iubit iubeste"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right