7 simptome periculoase ce pot aparea in timpul sarcinii

7 simptome periculoase ce pot aparea in timpul sarcinii
  calendar_month        
Exista cateva simptome pe care orice gravida trebuie sa stie sa le recunoasca, deoarece sunt periculoase si trebuie diferentiate de cele normale, care sunt neplacute si inconfortabile, dar nu pun in pericol sarcina!

Durerile severe de burta, hemoragiile vaginale si febra sunt doar cateva dintre semnele care indica aparitia complicatiilor in timpul sarcinii si care trebuie sa te trimita, de urgenta, la medic!

1. Crampe/dureri pelvine

Durerile usoare de burta sunt uneori firesti in timpul sarcinii, dar daca simti ca acestea se acutizeaza si sunt insistente, mergi la medic, deoarece ar putea fi vorba despre:

- sarcina ectopica;
- avort spontan ;
- travaliu prematur;
- desprinderea placentei.

2. Febra

Febra nu este niciodata un semn de bun augur in timpul sarcinii. Urmareste cu atentia evolutia temperaturii corpului. Valorile de pana la 37.5 grade Celsius pot fi cauzate de o gripa, dar daca se apropie vertiginos de 39 de grade sau depaseste aceasta valoare, mergi de urgenta la spital, deoarece poate fi vorba de un simptom al unei infectii, care poate pune in primejdie fatul.

3. Sangerari vaginale

In sarcina timpurie , spotting-ul sau petele sunt considerate normale. Insa acestea sunt diminuate cantitativ, au o culoare deschisa si dispar rapid. Daca acestea se intensifica, isi schimba culoarea si sunt dense, atunci trebuie sa mergi pentru mai multe investigatii la medic.

In functie de perioada din sarcina in care apar, de culoarea si consistenta lor, dar si de abundenta, ele pot indica:

- avortul spontan;
- sarcina ectopica;
- placenta praevia (pozitionarea prea joasa a placentei);
- desprinderea placentei;
- nasterea prematura.

4. Varsaturi

Greturile matinale sunt normale in timpul sarcinii, insa daca varsaturile au o frecventa crescuta sau se manifesta sever, este cazul sa mergi la doctor, pentru ca poti risca sa te deshidratezi si sa pui in pericol sanatatea fatului.

In cazul in care episoadele vomitive apar in trimestrul al doilea de sarcina, pot fi semn de preeclampsie, o complicatie grava de sarcina.

5. Ameteala/lesin

Amateala sau pierderea cunostintei este mai des intalnita in trimestrul 1 de sarcina si face parte dintre simptomele firesti.

Insa daca isi face aparitia la mijlocul sau spre finalul sarcinii, este posibil sa ai ceva probleme cu echilibrul nutritional sau o presiune arteriala foarte scazuta.

Ametelile constante si frecvente pot conduce la complicatii grave ale sarcinii, daca nu sunt verificate si corectate la timp.

6. Durere de cap

Durerea persistenta de cap, asociata si cu tulburari de vedere sau cu umflarea diverselor parti ale corpului sunt semne care trebuie sa te trimita de urgenta la spital. Ele pot fi simptome ale preeclampsiei, o complicatie de sarcina care necesita ingrijiri medicale urgente.

7. Senzatie de sete

Senzatia brusca si insistenta de sete este un semn de deshidratare, o afectiune extrem de periculoasa pentru fat, dar si pentru sanatatea ta.

In cazul in care setea severa este aosciata si cu urinatul frecvent, diabetul geastional este cel mai probabil cauza. Si aceasta afectiune pune in pericol sanatatea sarcinii, daca nu este tratata sau tinuta in frau cu ajutorul unui tratament.


Autor: Daniela Ganciu

Sursa: Foto: askamum.co.uk

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Tata...
  • person

    "o zi superba￯ a￯ncepe a￯ntotdeauna cu dumnezeu!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right