Afecteaza cafeaua sarcina?

Afecteaza cafeaua sarcina?
  calendar_month        
A trecut ceva timp de cand esti impreuna cu partenerul si amandoi va doriti cu ardoare un copil.

Insa idea unei sarcini si imaginea celor doua cani mari de cafea baute zilnic parca se bate cap in cap?

Intr-adevar, cofeina in exces miscoreaza atat sansele ca devii o viitoare mamica, cat si pe acelea de a naste un bebe sanatos si fara afectiuni medicale.

Studiile medicale realizate in clinici de renume au incercat sa stabileasca legatura intre consumul in exces al cofeinei si o viitoare sarcina.

Astfel, s-a stabilit ca femeile care consuma cantitati mari de cofeina zilnic raman insarcinate mai greu decat cele care consuma cofeina mai putina sau deloc.

Insa ce inseamna o cantitate "prea mare" de cofeina consumata zilnic?

Sunt destule femei care fara ceasca mare de cafea bauta in fiecare dimineata sunt practic incapabile sa-si desfasoare activitatile zilnice.



La fel cum sunt si femei care nu consuma absolut deloc cafea si-si desfasoara activitatea fara nici un fel de probleme.

Dar ce cantitate de cofeina afecteaza capacitatile reproductive?

Unii specialisti spun ca orice cantitate mai mare de 300 mg de cofeina consumata de-a lungul unei zile influenteaza major aparatul reproductive feminine.

Ovarul se leneveste iar elasticitatea trompelor uterine scade simtitor, diminuand sansele de transportare a ovulului catre cavitatea uterina.

Insa nu numai cafeaua este responsabila de acumularea de cofeina in organism. Nici pe departe.

Cate femei nu sunt consumatoare inraite de Coca-Cola sau Pepsi-Cola? Sau de ness? Sau ceaiurile negre si tari, atat de revigorante?

Cantitatea de cofeina prezenta in toate aceste bauturi este foarte mare si impreuna cu cea din cafea creste simtitor riscurile de depasire a dozei maxime admise pentru buna functionare a organismului.

Insa asa cum o camtitate exagerata are efecte nefaste, o ceasca mica pe zi de cafea are o multime de efecte positive pentru organism, incepand cu revigorarea de dimineata pana la buna functionare a aparatului cardiac.

Recomandari