Baby Shower - e la moda!

Baby Shower - e la moda!
  calendar_month        
Esti insarcinata si tentata sa organizezi o petrecere baby shower? Iata ce trebuie sa stii despre acest fenomen made in SUA!

Conceptul baby shower

Daca nu ai mai auzit niciodata de conceptul "baby shower", sa stii ca nu are nimic de-a face cu "dusul bebelusului". E doar o metafora pentru a sarbatori viitoarea nastere a bebelusului in perioada cat mama este inca insarcinata.

Petrecerea baby shower se organizeaza in cea de-a saptea sau a opta luna de sarcina, cand mama este inca in forma, iar sosirea pe lume a bebelusului este iminenta.

Ea constituie un fel de botez, numai ca nu se intampla nimic religios. Ea se organizeaza numai intre femei, intr-o ambianta placuta pentru copii, constituind intr-un fel transformarea fetei in femeie, dar fara stripperi si intr-o atmosfera linistita.

Organizarea

Petrecerea baby shower este organizata de obicei de cea mai buna prietena a gravidei, de o colega sau chiar de mamica insasi.

Petrecerea are loc intr-o dupa-amiaza de weekend, acasa la gravida. Totul este studiat si bine stabilit pentru a nu o obosi pe femeia insarcinata.

Cum se petrece?

Este un moment de schimb de pareri si de experienta intre tanara mamica si prietenele ei. Ea primeste sfaturi despre nastere, este incurajata si ghidata in alegerile pe care le va face pentru viitorul sau copil.

Baby shower inseamna distractie

Se joaca jocuri pe tema mama si copil. Se organizeaza concursul cine pregateste cel mai repede biberoanele, se fac prajituri, se fac poze cu gravida, se face concurs cine ii pune cel mai repede scutecul unei papusi, se da test in cunoasterea problemelor copiilor.

Dar cadourile?

Cadourile nu sunt obligatorii la petrecerea baby shower, deoarece scopul acesteia este in primul rand petrecerea unei dupa-amieze placute intre prietene. Dar se pot oferi cadouri mamei sau bebelusului: jucarii pentru nou-nascuti, produse de infrumusetare pentru mama, mobila pentru camera copilului sau chiar bani.

Alte idei de baby shower

Decoreaza casa cu poze cu tine gravida, dar si cu baloane roz sau albastre, in functie de sexul bebelusului. Amintiti-va de copilarie si jocurile specifice acesteia, pe care le puteti pune in practica: faceti baloane din sapun. Gravida poate pregati cateva marturii, pe care sa le daruiasca invitatelor la petrecere ca suvenir.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

1
  • person

    "1"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right