Cand nu ai voie sa faci sex in timpul sarcinii?

Cand nu ai voie sa faci sex in timpul sarcinii?
  calendar_month        
Desi cele mai multe gravide se pot bucura de beneficiile sexului in timpul sarcinii, exista situatii in care placerea de a face sex ar putea fi amanata pana dupa nastere !

Cand NU este indicat sa faci sex in timpul sarcinii?

Medicii recomanda repaos sexual gravidei cu sarcina cu probleme sau complicatii severe, care ar putea fi agravate in urma contactului sexual! Iata care sunt acestea si ce recomandari au medicii pentru ea!


Abstinenta sexuala se poate impune in situatii precum:

- placenta previa;
- travaliu prematur;
- hemoragii vaginale inexplicabile;
- secretii vaginale anormale;
- crampe abdominale severe;
- insuficienta cervicala;
- cervix dilatat;
- boli cu transmitere sexuala;
- ruptura membranelor;
- recurenta herpesului genital (se recomanda evitarea sexului oral, in cazul in care partenerul are herpes oral).

Acestea sunt posibilele complicatii care l-ar putea determina pe medic sa interzica sexul in timpul sarcinii. Mai exista si alte particularitati medicale sau situatii in care sexul nu este interzis complet, dar poate fi recomandata incetarea raporturilor sexuale dintr-o anumita luna a sarcinii.

In situatia in care intr-o sarcina anterioara ai experimentat o nastere prematura, medicul ti-ar putea recomanda sa intrerupi relatiile sexuale, in special in trimestrele 2 si 3 de sarcina sau pana ajungi la saptamana 37, pentru a nu mari riscul declansarii unei nasteri premature.

In plus, daca observi simptome neobisnuite in timpul actului sexual sau dupa aceea, ori daca experimentezi durere foarte mare in momentul penetrarii (dispareunie), mergi la medic pentru mai multe investigatii.

In situatia in care medicul stabileste ca sarcina este cu probleme si ca intretinerea unor relatii sexuale le-ar putea agrava, atunci va recomanda incetarea relatiile sexuale pe o perioada determinata sau pentru tot restul sarcinii, in functie de cum evolueaza starea ta.

Urmareste cu atentie si simptomele pe care le ai dupa un orgasm. Acesta poate determina aparitia contractiilor. Acestea nu sunt periculoase si sunt considerate normale la scurt timp dupa finalizarea unui act sexual. Insa daca sunt constante, intense si produc un disconfort foarte mare, mergi la medic pentru a verifica daca totul este in ordine.

Este extrem de important sa ai incredere in ginecologul-obstetrician care are grija de sarcina ta si sa nu te sfiesti sa ii pui toate intrebarile, oricat de jenante ar fi, legate de sarcina si sex.

Ce alternative exista la sex in sarcina?

Daca sexul va este interzis, nu inseamna ca nu va puteti manifesta dragostea si afectiunea. Important este sa fiti creativi si sa gasiti placere in alte activitati, precum imbratisari, saruturi, masaje, precum si in impartasirea sentimentelor. Autostimularea sau masturbarea este, de asemenea, o solutie valabila pentru amandoi.

Pentru mai multa satisfactie sexuala, puteti incerca sexul oral, insa doar in cazul in care medicul va permite asta. Intreaba intotdeauna medicul inainte de a va aventura in experiente sexuale despre care nu stiti cat de periculoase sunt pentru bebelusul din burtica.

Autor: Daniela Ganciu

Foto: http://www.ladyzona.com

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Deceptie
  • person

    "cap ou pas cap?"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right