Cat trebuie sa luam in greutate in timpul sarcinii

Cat trebuie sa luam in greutate in timpul sarcinii
  calendar_month        
O femeie insarcinata trebuie sa manance cat pentru doua persoane? Un nou tabel de greutate pentru acestea a fost dat publicitatii de expertii de la Institutul de Medicina din Statele Unite.

Cel mai important mesaj pe care il transmit acestia este: Asigura-te ca ai o silueta sanatoasa si echilibrata inainte de a concepe un copil.

Copiii conceputi de mame supraponderale au riscul de a se naste prematur si mai mult decat atat, au riscul de a suferi ei insisi mai tarziu de obezitate.

Astfel, o femeie de greutate normala ar trebui dupa noile recomandari sa ia in greutate in timpul sarcinii intre 11 si 15 kilograme.

Femeile supraponderale sau obeze, ar trebui sa ia in greutate la sarcina nu mai mult de 8 pana la 15 kilograme.Ce se intampla insa daca mama ia prea mult in greutate? Un doctor renumit spune: "Nu este un joc de-a dieta in care reusim sa ne mentinem, ce avem de facut este sa ne analizam stilul de alimentare si sa incepem sa luam sanatos in greutate."

In timpul sarcinii, o mama ar trebui sa stie ca o vizita la un nutritionist ii va fi foarte utila.

Nu tot ce exista in rafturile magazinelor se mananca, iar exercitiile fizice nu trebuie excluse din programul zilnic chiar daca in noua perioada acestea se fac intr-un numar mai mic.

Daca mamica este insarcinata cu gemeni, aceasta ar trebui sa ia intre 16 si 24 kilograme mai mult.

Specialistii mai spun: "Stim ca este o provocare pentru femei sa stie ca pot lua in greutate doar cu limite, insa daca acestea se gandesc la sanatatea lor si la sanatatea copilului lor, vor gasi aceasta limita mult mai accesibila".

De asemenea, trebuie sa stiti, ca o mamica poate slabi dupa nastere si prin alaptare. Intrebati-va medicul.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Chestionar ORGASMUL FEMININ
  • person

    "despre sex si sexualitate, cu imaginati si intelepciune"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right