Ce mananci cand esti insarcinata? Iata cateva reguli din lume

Ce mananci cand esti insarcinata? Iata cateva reguli din lume
  calendar_month        
Dieta unei femei insarcinate face subiectul multor studii, fiind un subiect controversat. Daca in Statele Unite o femeie care asteapta un copil nu are voie sa consume alcool si sa fumeze, in unele tari europene aceste obiceiuri sunt privite cu ceva mai multa naturalete.

In unele regiuni exista chiar convingerea ca putina bere Guiness este un remediu bun pentru a cresterea lactatia la mamici. Cu toate acestea, in Europa multe tari au devenit constiente de riscul sindromului alcoolismului fetal (FAS).

In 2007, publicatia San Francisco Chronicle un raport arata ca guvernul britanic este impotriva consumului ocazional de alcool in timpul sarcinii. De asemenea, in Franta pe etichetele sticlelor de alcool au aparut informatii care alertau in privinta acestui pericol. De asemenea, in Irlanda a avut loc o campanie menita sa informeze publicul cu privire la riscurile consumului de alcool in timpul celor 9 luni de sarcina.

Cu toate acestea, in Franta unele voci feminine s-au declarat impotriva convingerilor guvernului. Pe de alta parte, Institutul National al Abuzului de Alcool din Detroit, Michigan, pretindea ca bauturile alcoolice usoare ar ajuta chiar la sanatate si la o nastere mai usoara.

In ceea ce priveste mancarea, potrivit Asociatiei Americane a Sarcinii, o organizatie nationala a sanatatii, este recomandat ca femeile insarcinate sa nu manance fructe de mare crude, in special crustacee, din cauza riscului de a fi contaminat cu bacterii, toxoplasma, salmonella. De asemenea, mancarurile din peste care ar putea sa contina mercur, precum sushi, trebuie evitate.

Pe de alta parte, conform BabyMed.com, un medic obstetrician precizeaza ca nu exista nicio dovada stiintifica conform careia daca mananci sushi in timpul sarcinii cresti posibilitatea aparitiei de complicatii. In Japonia unele femei continua sa manance sushi, care este considerat u tip de mancare cu putine calorii, ca parte dintr-o dieta considerata a fi sanatoasa.

Un alt aliment controversat il reprezinta branza de tipul Brie, Camembert, Roquefort. Conform Asociatiei Americane a Sarcinii, femeile care asteapta un copil nu ar trebui sa consume aceste branzeturi , din cauza ca sunt fabricate din lapte nepasteurizat si pot contine anumite bacterii periculoase. Acestea pot duce la infectii fetale, afectiuni ale sangelui si chiar la pierderea sarcinii.

Insa femeile in Franta se opun unui astfel de punct de vedere. Branza albastra, precum tigarile si cafeaua, fac parte din stilul lor de viata.

Autor: Maria Ionescu

Recomandari

Newsletter Ele.ro

my favourite
  • person

    "total war key,empire total war cd key"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right