Conceptul "Salon unic de nastere" - maternitatea Polizu

Conceptul "Salon unic de nastere" - maternitatea Polizu
  calendar_month        
Astazi, la maternitatea Polizu din Bucuresti, va fi implementat conceptul "SALON UNIC DE NASTERE".

Este vorba de o noua abordare in managementul nasterii fiziologice ce inlocuieste vechiul concept de "sala de pre-travaliu si sala de de expulzie / nastere". Acestea sunt inlocuite de o rezerva cu un inalt grad de echipare tehnica, in care au loc sucesiv TRAVALIUL, NASTEREA, si RECUPERAREA tinerei mame.

Conceptul este completat de o rezerva CONFORT in care tanara mamica este mutata dupa nastere impreuna cu bebelusul si unde aceasta va sta pana la externare, in cele mai bune conditii de mobilare si dotare.

Atat salonul unic de nastere cat si rezerva CONFORT vor fi gasite, pentru moment, exclusiv la Maternitatea Polizu din Bucuresti. Echipamentele si mobilierul au fost furnizate de compania Radius Medical in cadrul unui proiect - pilot.

Conceptul "SALON UNIC DE NASTERE", in limba engleza Single Room Maternity Center (SRMC), reprezinta tipul de nastere preferat in proportie de peste 90% de femeile din SUA. Americanii au fost primii care au adoptat acest concept, urmati, ulterior, de europeni si de restul lumii. Conceptul presupune aplicarea unor principii dintre care cel mai important este centrarea pe pacient si pe nevoile acestuia.

"Zeci de mamici nasc la noi in fiecare luna. Si de multe ori ne-am dorit sa le putem oferi conditii mai bune ca sa plece de la noi mai fericite. Credem ca acum am reusit sa atingem acest obiectiv prin "Salonul unic de nastere", o premiera pentru piata serviciilor medicale publice din Romania.

Concret, conceptul "Salonul unic de nastere" inseamna ca, inca de la primele semne de intrare in travaliu, gravida este internata intr-o camera, urmand ca in aceeasi camera sa aiba loc travaliul, sa nasca si sa stea cu bebelusul pana cand este mutata in rezerva CONFORT.

63996.jpg



Acest lucru este posibil doar cu ajutorul unui pat de nastere special model "Affinity® IV" care permite realizarea travaliului, a nasterii si a recuperarii intr-un singur salon, atat mamica cat si bebelusul bucurandu-se de un imens confort fizic dar si psihic", a declarat Prof. Dr. Gabriel Banceanu - Seful Clinicii de Obstetrica - Ginecologie I.O.M.C. Bucuresti.

Imediat dupa nastere, nou-nascutul este preluat si ingrijit de personalul medical cu ajutorul unei masa de resuscitare de ultima generatie model "Panda" produs de compania General Electric Healthcare.

In salonul de rooming-in, patul in care se va odihni cateva zile tanara mamica este, de asemenea, prevazut cu comenzi electrice pentru a usura cat mai mult urcarea si coborarea din el, dar si alegera unei pozitii comode in timpul sederii in pat. O noptiera, un dulap pentru haine, masa cu scaunele pentru vizitatori vin sa sporeasca gradul de confort al acestui salon.

Conceptul integrat pentru asistarea viitoarelor mamici pe toata perioada petrecuta in maternitate, are la baza principiile ingrijirii intr-o maternitate orientata spre familie si pe recomandarile FIGO, OMS si Unicef pentru "Spital Prieten al Copilului".

Firma Radius Medical a inceput in data de 9 iulie 2010 campania denumita "Nasterea fiziologica - o experienta pozitiva, minunata". Prima etapa a acestiei campanii a fost workshopul medical din 9-10 iulie cu tema "O noua abordare in managementul nasterii fiziologice", in colaborare cu Societatea de Obstetrica si Ginecologie din Romania si cu firmele Hill-Rom (SUA) si General Electric Healthcare (SUA)



Recomandari