De ce sa-i canti bebelusului din burtica

De ce sa-i canti bebelusului din burtica
  calendar_month        
Pentru a-i canta bebelusului in timpul sarcinii, nu trebuie sa fii neaparat talentata la muzica, ci doar sa emiti sunete care ii sunt benefice fatului in burtica, si tie in ziua nasterii.

Din Antichitate, cantecul a facut parte din arsenalul terapeutic contra durerii. Platon povestea ca moasele faceau incantatii in timpul nasterilor, deoarece fara ele orice reteta terapeutica era ineficace. In Egipt, viitoarele mame cantau imnuri in timpul travaliului.

Cantecul prenatal ajuta la intarirea legaturilor intre mama si copil din timpul sarcinii

Cercetatorii stiu astazi ca vibratiile vocii umane se transmit in corp prin intermediul oaselor scheletului, care sunt excelente conductoare de sunete.

De la nastere, bebelusul recunoaste vocile parintilor lui si se calmeaza atunci cand ii aude. De aici si interesul ca parintii sa lege, chiar inainte de nastere, o legatura privilegiata cu bebelusul prin intermediul cantecului.

Cantecul - o sursa pentru starea de bine

Cantecul prenatal nu este o pregatire pentru nastere la fel de importanta precum yoga, dar si el poate fi un mijloc suplimentar de pregatire pentru ziua X. Experimentele au aratat ca gravidele care obisnuiau sa cante au suferit mai putine greturi si contractii inainte de termen.

Cantecul prenatal usureaza nasterea

Cercetatorii au avut ideea sa utilizeze vocea si in timpul nasterii. Aratandu-i mamei cum sa-si canalizeze suflul si energia la fiecare contractie, si utilizand sunete din ce in ce mai grave, cercetatorii au constatat ca prin cantec s-a ajuns la relaxare musculara, facilitand dilatarea colului si activand nasterea.

Cantecul prenatal poate fi si o alternativa la peridurala, atunci cand aceasta nu este posibila (contraindicatie medicala, travaliu avansat).

Cantecul prenatal, benefic si dupa ce s-a nascut bebelusul

Cantecul prenatal se poate practica si dupa nasterea bebelusului, pentru a continua schimbul emotional instaurat inainte de nastere. Copilul regaseste cu bucurie melodiile pe care le auzea pe cand era in burta mamei sale, iar legatura creata prin cantec intre mama si copil dainuie si dupa taierea cordonului ombilical. Un atu esential pentru a combate baby blues-ul!

Autor: Nuage

Recomandari