Despre alcool si sarcina - care sunt intrebarile tale?

Despre alcool si sarcina - care sunt intrebarile tale?
  calendar_month        
Exista multe intrebari pe care viitoarele mamici si le pun despre posibilele efecte ale consumului de alcool in perioada sarcinii. Dar ce este adevarat si ce nu?

Daca vrei sa afli parerea specialistilor, intra pe www.desprealcool.ro pe 6 iulie, pentru a participa la web chat-ul despre Sindromul Alcoolismului Fetal (SAF). Aici, vei primi raspunsuri la intrebarile tale de la Prof. Dr. Edward Riley, profesor in departamentul de psihologie la Universitatea Tulane si Directorul Centrului Comportamental la Universitatea din San Diego, Statele Unite ale Americii.Live chat-ul este gazduit de Organizatia Nationala pentru Sindromul Alcoolismului Fetal si va incepe la ora 18:00. Poti posta intrebarile tale de pe acum accesand acest link.

Intrucat specialisti care vor gazdui acest live chat nu sunt romani, te rugam sa adresezi intrebarile tale in limba engleza.

Sindromul alcoolismului fetal (SAF) este o malformatie congenitala ce poate fi provocata de catre consumul ridicat de alcool al mamei in timpul sarcinii. Efectele SAF sunt o serie de anomalii genetice si congenitale. Anomaliile includ tulburari de crestere pre si postnatale, trasaturi distinctive ale fetei si disfunctii ale sistemului nervos central.

Nu toate femeile care consuma alcool in cantitati excesive nasc copii cu SAF. Alti factori, cum ar fi alimentatia, varsta inaintata, fumatul si consumul de droguri, au fost asociati anomaliilor congenitale.

Pe langa SAF, consumul de alcool in timpul sarcinii poate provoca si alte afectiuni fetale, cum ar fi malformatii cardiace si renale, afectare auditiva si a vederii, buza de iepure si alte disfunctii ale creierului si ale sistemului nervos central.

Asa ca, daca doresti sa consumi alcool in timpul sarcinii, cere intotdeauna sfatul medicului tau.

Daca vrei sa afli si alte informatii, acceseaza www.desprelacool.ro pentru a viziona un film explicativ despre efectele consumului de alcool in timpul sarcinii.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Salbaticie
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Rochie Avelyn Bleumarin
Shop Ele.rochevron_right